Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co z tym zrobić...wredna znajoma
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-21, 13:00   #1
aaaania1989
Zakorzenienie

Co z tym zrobić...wredna znajoma

Mam znajomą,chodziłam z nią do klasy przez całą podstawówkę i gimnazjum,mieszkamy w tej samej miejscowości.Nie byłyśmy nigdy przyjaciółkami ale czasembyłyśmy blisko-znaczy często się spotykałyśmy.Przez ostatnie 3 lata to było sporadycznie,ona ogólnie jest osobą strasznie fałszywą więc jej unikałam raczej,pojawiała się jak chciała żeby jej zrobić matme itp-tylko zazwyczaj jak coś chciała.Czyli taka sobie znajoma ze wsi.2lata temu znalazłam prace w sklepie spożywczym przy wykładaniu towaru-miałam na pocżatku zobaczyć jak to jest itp-pracowałam 3 dni po 9-10godzin i po 3 dniach mi zapłacili,powiedzieli że na razie nie ma towaru(fakt wszystko wyłożyłam) i że zadzwonią kiedy będzie "robota".Spotkałam się jakoś z ową znajomą i poowiedziałam jej że pracuje,że mają zadzwonić.No i czekałam na telefon a tu nic-po jakimś tygodniu okazało się że ta znajoma tam teraz pracuje-byłam wściekła-ona tłumaczyla się że przed nia a po mnie też była jakaś dziewczyna na 3 dni-czy to prawda co mówiła?mało prawdopodobne.Ona tez popracowała tam 3 dni.
W tamte wakacje pracowałam w małym barze na plaży przy zalewie,wieś obok.Pracowałam całe wakacje w weekendy,ten bar był juz tam kilka lat-szef stwierdził że to ostatni rok kiedy go otwiera bo już mu się nie chcę i nie opłaca a rodzice już po 70 nie będą mieli siły.W tym roku zauważyłam że bar jest jednak otwarty-możliwe że inny właściciel ,tego nie jeste pewna-ale znów zauważyłam że ona często jeździ w tamte okolice i akurat w godzinach ew których ja pracowałam.....w tym wypadku równiez wiedziała że ta pracowałam,że ma nie otwierać ale mówiłam jej że mam nadzieję że jednak otworzy ,mówiłam że wynagrodzenie było spore.
W tym tygodniu z ciekawości przejadę się tam upewnić się,ale jestem pewna raczej że ona tam pracuje
Czy wg Was mam powody żeby byc o to wściekła?To już 2 taki numer !Czy mam prawo mieć pretensje?Co jej powiedzieć jęsli pojadę a ona będzie stała za barem??