Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-21, 19:20   #2022
zagubiona89r
Zakorzenienie

Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Powodów takich zachowań i wyglądu nastolatek moim zdaniem jest kilka.

1. Wszechobecny seks. Kultura seksu... Teledyski pełne seksu, wszędzie seks.

2. Rodzice. Ok wiek 13-17 lat w zależności od człowieka to wiek buntu, ale kto tym nastolatkom daje pieniądze? Kto widzi jak ubrane i umalowane wychodzą z domu i co mają na głowie? Ktoś na to wyraża przyzwolenie i tu winni są rodzice. I nie ma, że nastolatka się uprze. Wystarczą rodzice z zasadami i tacy, którzy interesują się dzieciekiem, tym jak wygląda jak sie ubiera i w jakim towarzystwie się obraca.

3. Szkoła. Teoretycznie w regulaminie są punkty odnośnie ubioru. Praktycznie często wyglada to tak, że chodzą jak chcą często jakby wyszło prosto spod latarni. Nie mam nic rzeciwko mini i szortom ani dekoldom, ale pewne rzeczy do szkoły nie przystoją tak samo jak do kościoła czy urzędu. Wniosek? Szkoła powinna mocniej egzekwować odpowiedni strój.

Stosując powyższe 90% takich przypadków dałoby sie utemperować. W praktyce? Ostatnio w pracy dziewczyna ok 15-16 lat przymierza okulary, przy 20 parze stojąca obok matka mówi jej cichym głosem, że mogłaby się troszke pośpieszyć bo za 10 minut mają autobus, na co pannica do matki przy ludziach: nie w****iaj mnie. Zostałam tam w szoku po prostu jak ta matka przemilczała tą odzywkę.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora