Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze Codzienne Jadłospisy, część IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-21, 20:47   #158
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część IX

Cytat:
Napisane przez isabella3 Pokaż wiadomość
Śnwsianka (5+mleko+2 łyżeczki miodu, 10 dag sera, 3 śliwki)
IIŚn (na mieście- pogoń za podręcznikami): 3 gałki (zabajone,szarlotka,masca rpone) w rożku duńskim (btw ile kalorii łon ma?)

Ob:micha ogórkowej zabielanej (trochę mięsa i ziemniaków w środku) + pajda chleba żytniego 100 gramowa
D:jabłko spore
tu jednak była około 17 nektarynka
K: buła wieloziarnista z serem zółtym i pomidorem połowa, a połowa z masłem + wieśniak 200 gram z łyżką dżemu poziomkowego (by moja mama <3) no i po się zaczeło ;( bo przyniosła sąsiadka z wesela ciasto i zjadłam 2 babeczki (spore) z kremem ciężkim i kawałek makowca takiego z samego maku ;(
jest mi tak ciężko i źle. "KOLACJA" wyniosła 1200 kcal conajmniej a cała reszta dnia 1500 więc łącznie 2700.. cudownie..

tak mi źle..
z czego robisz tragedię, hm? to nawet nie był kompuls, którym by się można było martwić.

Dziewczyny sorry, ale.

na tym forum zdrowe dziewczyny pozostają zdrowe tylko jeśli są baaaardzo silne psychicznie. Naprawdę trudno się tutaj nie nabawić jedzeniowej obsesji i przejmowania każdą dodatkową kalorią. Masakra.
Teksty typu przytoczonego powinny być zamieszczane - jeśli już muszą - JEDYNIE NA FORUM W KRZYWYM ZWIERCIADLE ODCHUDZANIA.

Z założenia na Dietetyce odchyły ed-kowe w postaci "ile ja zjadłam!" są zabronione.

Dziewczyny, pomyślcie o innych nie tylko o sobie. To jest F O R U M PUBLICZNE i możecie komuś zaszkodzić takim gadaniem. Skoro ona się wini za kawałek ciasta, a ja zjadłam trzy, to powinnam iść conajmniej na dwie godziny na siłownię! Będę gruba! Czyż nie...?

Wiele osób nie odwiedza w ogóle Krzywego Zwierciadła, żeby się od ED odciąć. Ale jak widać, ED zdominowało każdy wątek i nie da się przed nim uciec.:rolleyes :

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Nie chcę, żeby forum Wizaż.pl pokazywało, że jeśli mówimy o jedzeniu, to automatycznie z podtekstem zaburzeń odżywiania.
Jedzenie może być normalne, a zdrowe odżywianie nie musi stać się obsesją.
ale NCJ temu przeczy. :/ Za dużo tu ed, zupełnie niepotrzebnie, zważywszy na fakt, że "dla ed" utworzono całe podforum.

Tyle ode mnie.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora