Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze Codzienne Jadłospisy, część IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-21, 22:03   #171
tapetka22
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część IX

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
z czego robisz tragedię, hm? to nawet nie był kompuls, którym by się można było martwić.

Dziewczyny sorry, ale.

na tym forum zdrowe dziewczyny pozostają zdrowe tylko jeśli są baaaardzo silne psychicznie. Naprawdę trudno się tutaj nie nabawić jedzeniowej obsesji i przejmowania każdą dodatkową kalorią. Masakra.
Teksty typu przytoczonego powinny być zamieszczane - jeśli już muszą - JEDYNIE NA FORUM W KRZYWYM ZWIERCIADLE ODCHUDZANIA.

Z założenia na Dietetyce odchyły ed-kowe w postaci "ile ja zjadłam!" są zabronione.

Dziewczyny, pomyślcie o innych nie tylko o sobie. To jest F O R U M PUBLICZNE i możecie komuś zaszkodzić takim gadaniem. Skoro ona się wini za kawałek ciasta, a ja zjadłam trzy, to powinnam iść conajmniej na dwie godziny na siłownię! Będę gruba! Czyż nie...?

Wiele osób nie odwiedza w ogóle Krzywego Zwierciadła, żeby się od ED odciąć. Ale jak widać, ED zdominowało każdy wątek i nie da się przed nim uciec.:rolleyes :

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Nie chcę, żeby forum Wizaż.pl pokazywało, że jeśli mówimy o jedzeniu, to automatycznie z podtekstem zaburzeń odżywiania.
Jedzenie może być normalne, a zdrowe odżywianie nie musi stać się obsesją.
ale NCJ temu przeczy. :/ Za dużo tu ed, zupełnie niepotrzebnie, zważywszy na fakt, że "dla ed" utworzono całe podforum.

Tyle ode mnie.

zauwazylam tez ze niektore osoby zamieszczaja swoje jadlospisy (te same) w kilku miejscach (np w watku ile to ma kalorii?), nie tylko tu...i to raczej tez sa CHORE jadlospisy...

ja mysle (znam to z autopsji...)..ze to czysta chec zwrocenia na siebie uwagi...
i jeszcze moge zrozumiec jak robia to nowe osoby (albo 13, 14-latki..)..ale pewne osoby (starsze)..robia to nagminnie...