2009-08-22, 16:52
|
#3
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-08
Wiadomości: 456
|
Dot.: Co jeść bez nabiału, glutenu, skrobi, fastfoodów, słodyczy tłustych.
Cytat:
Napisane przez subvom
Warzywa, owoce, strączkowe, kasza gryczana, kasza jaglana, ryż, mięso, ryby, jajka, orzechy, sezam, ze zbóż: proso, amarantus, siemię lniane, orkisz (zawiera bardziej przyswajalny glutenu, nie wszyscy chorzy na niego reagują). Jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy, to napiszę.
EDIT: No i jeszcze mleko sojowe, tofu.
|
Dzięki. Niestety jajka to nabiał Hmmm... no i takie jedzenie chyba nie zbyt dobre :/ A czy mogłabym jeść np. taki chleb: chleb? - tylko on ma tam chyba dużo skrobi, już sama się gubię... - albo taki pasztecik? Ale to chyba same węglowodany. A czy ryż brązowy nie zawiera dużo węglowodanów? Jeezz. to takie frustrujące..
Edytowane przez essme
Czas edycji: 2009-08-22 o 17:06
|
|
|