Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mój pierwszy raz ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-23, 14:26   #4
Figamaga
Wtajemniczenie

Dot.: Mój pierwszy raz ;)

Cytat:
Napisane przez larencjusz Pokaż wiadomość
Pierwsze pytanie, czymś zabezpieczałaś słoiczki? Jakimiś lakierem?
Słoiczki polakierowałam.
Cytat:
Drugie, jeśli nie kolorujesz tła to niestety widać białe tło z wyciętych motywów, a to nie wygląda najlepiej, albo trzeb wyciąć motyw dokładnie, albo, jeśli to serwetka to niestety pomalować tło.
Wiem, że widać. Niestety serwetka była strasznie cieniuteńka, i ciężko mi było powycinać wzorek tak aby go nie naruszyć. A malować za bardzo nie mogłam, bo to pudełko koleżanki - i tak trochę bez jej wiedzy go ozdobiłam.
Cytat:
Co do drewnianego pudełka na wino, motyw ładny, ale nakleiłaś go na logo Wedla, musisz zdecydować, czy chcesz żeby było to logo widać, czy nie... poza tym tu też widać tło z motywu
Z tym logo to był problem...nie bardzo wiedziałam jak go zakleić. Pocieszam się, że z daleka efekt jest w miarę.
Cytat:
Na okrągłym pudełeczku na wino brakuje mi cieni, gronka są właśnie takie przyklejone
Dlatego idę na kurs...bo za pierona nie umiem cieniować

Cytat:
I jeśli mogę udzielić rady to lepiej przestudiować wszystko co dotyczy dekupaż na forum i uczyć się z porad dziewczyn, niż iść na kursik, na którym i tak dużo się nie nauczysz, a pieniążki można zainwestować w preparaty
Czytam naprawdę dużo, o cieniowaniu wyczytałam wszytsko co znalazłam w Internecie. I juz mi się wydaje, że kumam - a tu nic z tego. Fatalnie mi to wychodzi.
I powtórzę kolejny raz - idę na kursik, aby ktoś mi pokazał podstawowy. tym bardziej, że postarzanie także mi nie wychodzi. I liczę, że będzie ok, tym bardziej, że pani która prowadzi kurs tworzy prawdziwe dzieła...

I dziękuję za cenne rady.
Figamaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując