Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko o farbowaniu henną - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-24, 00:20   #1305
beata11
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o farbowaniu henną - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Nie dodawałam amly. Miałam hennę supreme ciemny brąz.
Niestety nie znam tej henny.
Zobacz co ma w składzie.
Sama henna daje zawsze rudy, żeby oziębić kolor trzeba dodać innych ziół .

Cytat:
Napisane przez madzienka79 Pokaż wiadomość

Tak w takich torebkach jak ma Eld, pamietam, ze na jednej z torebek, w ktorej bylo indygo, byla taka pani z pieknymi kreconymi wlosami w niebieskim kolorze (moj ukochany) te indygo i henne kupowalam w 1996 roku az do 1999, byla praktycznie dostepna na kazdym bazarku, lezala sobie przewaznie w koszyczkach na ladzie, ja osobiscie kupowalam ja w malym kaciku drogeryjnym sklepiku wiejskiego bo tam zawsze bylo indygo. Jakosc byla tak doskonala, ze z przyjemnoscia uzywalam tej henny i indygo, rzadko cos sie sypalo z wlosow czy splywalo w nadmiarze, duzo osob nie wierzylo, ze moj kolor wlosow zawdzieczam farbom roslinnym. Moj pierwszy chlopak do dzis wspomina, ze wlosy mialam takie czarne jak wegiel z granatowym odcieniem i bardzo sie jemu podobaly.
Beatko nie wiem czy sie orientujesz ale czy Venita nie miala kiedys henny do wlosow w takich zielonych kartonikach? Pamietam, ze te kartoniki wisialy prawie w kazdym sklepie zielarskim w Wawie . Na jakosc tez nie moglam narzekac.
Nie o tą chodzi?
(znalazłam takie wykopalisko sprzed wieków i użyłam zresztą
czym się nie omieszkałam pochwalić parę postów wcześniej)
Na zdjęciu nie widac kolorów, ale pani ma faktycznie bardzo ciemno niebieskie włosy.

Venita w zielonych kartonikach była, ale pytałam jakiś czas temu w sklepie, gdzie znajoma kupowała - pani z obsługi powiedziała, że już ze dwa lata nie mieli tej henny.
Zwrócę uwagę, gdybym gdzieś zobaczyła.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG000007.jpg (35,0 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez beata11
Czas edycji: 2009-08-24 o 00:24 Powód: dopisek
beata11 jest offline Zgłoś do moderatora