Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - wiza turystyczna, co bardziej przekona konsula itp...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-01, 20:38   #10
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: wiza turystyczna, co bardziej przekona konsula itp...

Cytat:
Napisane przez sunapee
Elfie na moje oko prawnik to absolutnie nic nie zalatwi,a juz na pewno nie tutejszy.W Pl tez jeszcze nie slyszalam zeby ktokolwiek zalatwial wize turystyczna przez prawnika.Wiem, ze jakies tam agencje naciagaja biednych ludzi i proponuja pomoc w zalatwianiu wizy,ale to tylko kit,bo tak na prawde to tylko i wylacznie konsul decyduje komu przyzna wize.Ja mowie o turystycznej,jak jest z pracowniczymi to nie wiem bo o taka nigdy sie nie staralam.Turystyczna jak sama nazwa wskazuje sluzy do zwiedzania kraju,wiec prawnik nie ma tu nic do rzeczy.
Ja bym na Twoim miejscu wyslala zaproszenie i juz.Zreszta mozecie probowac tez bez.Ja ani mamie ani bratu zadnych zaproszen nie wysylalam,wogole nie uczestniczylam w ich procesie starania sie o wize i zawsze dostawali bez problemu.Teraz maja 10 letnie wiec moga przyjezdzac kiedy im sie chce
Sunappe-tak sobie pomyslalam o prawniku bo my moja narzeczenska tez zalatwialismy przez prawnika i poszlo bardzo szybko(z pewnych zrodel wiem ze Ci prawnicy maja tzw kontakty z tymi konsulami i ma to wplyw na przyznanie wizy) Wiadomo kosztuje to ale wiza jest pewna.Takze pomyslalam sobie ze moze moglismy sie spytac o pomoc prawnika do tych spraw-nie musiala by to byc koniecznie wiza turystyczna-moze ta sponsorowana.

No ale w sumie moja siostra moglaby tez sprobowac starac sie o turystyczna sam-moze by jej sie udalo-chociaz moim zdaniem ma kiepskie szanse bo pracuje w sklepie w ktorym zarabia 1000 zl i pewnie beda mysleli ze chce zostac-a ona by chciala przyleciec na wakacje tylko bo nie zna jezyka w sumie.
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując