Dot.: Jak otrzymac efekt wlosow ze zdjecia?
Witaj,ja spróbuję powiedzieć Ci w jaki sposób ta modelka ma zrobiony ten nieład.Są dwa warianty:
-jesłi ma z natury włosy podatne na loczki to wystarczy po umyciu wlosów
na jeszcze wilgotne nakładać najlepiej żel zaczynając od koncówek włosów poprostu ten żel wgniatać we włosy,tak długo do momentu aż ten włos zrobi się sztywny i będzie widać skręt.Najlepiej robić to z poczylona mocno do przodu głowa co nada tej fryzurze obętości.
-drugi wariant dajacy ten sam efekt tylko dla włosów malo podatnych na skręt to poprostu po umyciu nawinąc je na średniej,lub wiekszej grubości wałki w zalezniści jaki chcesz mieć skręt tych włosów,kiedy będą suche po sciągnięciu wałków położyć na głowę zaczynając od czubka głowy reke z roztawionymi lekko palcami i falującym ruchem ręki rozczesać te loki.
Następnie robić tak jak podałam w 1 wariancie pochylic do przodu głowę i wgniatać np żel do włosów.
Pózniej można gdzie niegdzie porozdzielać grzebieniem ze szpikulcem loczki które za bardzo nam się skleiły,spryskać lakierem i gotowe.
Mam nadzieję że mnie dobrze zrozumiałaś i nie będziesz miała problemu z wykonaniem.
Pozdrawiam
|