2009-08-24, 13:57
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lidl
Cytat:
Napisane przez majade
jestem Lidlową wyjadaczką, przetestowałam:
- przede wszystkim płatki kosmetyczne. Są rewelacyjne, żadnego rozwarstwiania, kłaczków, nigdy nie miałam lepszych.
- lubie ich chustki wilgotne dla dzieci kiedyś w żółtym opakowaniu teraz w niebieskim - często zmywam nimi twarz, mimo kłopotów skórnych nie szkodą mi absolunie
- filtr 50 + Cien w pomarańczowej, płaskiej tubie - jest bardzo gęsty ale zupełnie nie klejący i rewelacyjnie sprawdza się np na nogach.
- świetne jest masło aloesowe w słoiku z metalowym "okuciem" - aloes na drugim miejscu w składzie, masło jest niesamowicie treściwe, jako ratunek dla przesuszonej skóry - rewelacja
- balsam do ciała Cien kaszmir pomarańczowy z pompką
- żel pod prysznic Cien z owsem - 750 ml, cena zabawna a pachnie i działa całkiem przyjemnie
- chustki peelingujące brzoskwiniowe - delikatne i przyjemne
- seria sezonowa Cien dla dzieci - szampon, lotion, oliwka, płyn do mycia - rewelacja, zawsze robię spore zapasy
- krem do twarzy z ekologicznej serii (nie pamiętam niestety nazwy ani detali) z drewnianą nakrętką niestety mimo dość fajnego początku składu trochę drazni mi naczynka, natomiast płyn pod prysznic z tej serii wspominam bardzo miło
- kupuję ich płyn do płukania ust niebiski ale w zasadzie używam go tylko do irygatora, rozcieńczony z wodą
kiepskie sa natomiast:
- płyny do higieny intymnej (SLS i ogólnie niesympatyczne w użyciu)
- zmywacz do paznokci (wiem, skład
) jednak nie jestem zachwycona,
- nici dentystyczne - niestety rwą się niemiłosiernie i rozwarstwiają, bardzo tego nie lubię,
- maszynki jednorazówki męskie w woreczkach po 5 sztuk- tragiczne.
Następnym razem muszę się zaczaić na płatki antybakteryjne, chodziłam dookoła nich i nie kupiłam
Szugarbejb, do którego Lidla się zapuściłaś?
Często robię zakupy koło siebie przy pętli południowej ale wszelkie promocyjne produkty są tam rozdrapywane błyskawicznie. Lepiej jest moim zdaniem na Hubskiej, gdzie kosmetyki zalegają dłużej
|
Dobrze jest poczytać opinię o tylu produktach 
Ten krem to pewnie Suhada Nature (który mi tak twarz wykończył ); ta zakrętka bajerancka, taka ekologiczna 
A możesz napisać, czemu Cię nie zadowala ten zmywacz? za slaby, czy wysusza? Bo jak już mówiłam kiedyś planuję jego zakup.
|
|
|