Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Walczyć o odszkodowanie?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-24, 17:29   #1
kasiaaa123
Przyczajenie

Walczyć o odszkodowanie?

Witam Wizażanki ,

jestem tu nowa, ale forum podczytuję od jakiegoś czasu. Wiem, że przebywa tu wiele osób na poziomie i z różnymi ciekawymi doświadczeniami, chciałam prosić o radę.

Urodziłam się z okołoporodowym porażeniem splotu barkowego. Byłam dość dużym dzieckiem [5,5 kg], a lekarze zdecydowali o porodzie siłami natury. Doszło do dystocji barkowej. Moja prawa ręka nie jest sprawna i nigdy nie będzie, pomimo przeprowadzonej operacji i rehabilitacji trwającej 10 lat. Mam orzeczenie o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności na stałe i zasiłek w wysokości 153 zł. Staram się o rentę socjalną z tytułu niezdolności do pracy, ale już raz mi jej nie przyznano. Niestety, moi rodzice, przejęci i niemający nigdy do czynienia z podobną sytuacją, nie zrobili nic w sprawie odszkodowania. Ostatnio zaczęłam się bardziej interesować podobnymi przypadkami i okazuje się, że ludzie dostają gigantyczne pieniądze w takich sytuacjach. I tu pojawia się moje pytanie, czy mam jakiekolwiek szanse na otrzymanie odszkodowania pomimo tego, że od porodu minęło ponad 18 lat?

Pytanie kieruję głównie do osób mających jakiś kontakt z prawem i tych, którzy mieli podobną sytuację wśród bliskich.
kasiaaa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując