Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - projekt kuchni wykonam - prace do portfolio .
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-24, 17:34   #30
Koniec
Raczkowanie

Dot.: projekt kuchni wykonam - prace do portfolio .

Cytat:
Napisane przez andra Pokaż wiadomość
Wow, jestem pod wrażeniem, dziękuję!
niestety, pewnie cię wprowadziłam w błąd, bo za mało info podałam:

- tak, ta ukośna to ściana, mało tego że ukośna to jeszcze zewnętrzna , nie znam jej dokładnych wymiarów
- tak, 70cm mają drzwi,

- teraz patrzę, że plan źle narysowałam, bo 4,26 to w całości ma ta kuchenka (kuchnią trudno nazwać), a do drzwi raptem ok. 3,4m. ale sądząc po propozycji, chyba się domyśliłaś co autor miał na myśli

Jeszcze raz wielkie dzięki - w najlepszym momencie nawet na takie rozwiązania nie wpadłam, zmodyfikujemy coś i takie wcielimy w życie ...

Nie chcę truć, ale muszę się jeszcze zapytać :
po 1.
Zaplanowałaś drzwi otwierające się na zewnątrz, chyba w prawo. Tutaj możliwe są tylko do środka, w lewo na ścianę, czy to jest wygodne itp. zgodne z zasadami, np. ergonomii?
po 2.
Jakiej długości ciąg roboczy zaplanowałaś, bo widzę że kończy się tuż przy drzwiach? Czy realnie to może być wygodne? Czy ktoś się nie "natknie" na róg szafek...?
po 3.
Jakbyś uważała - bo nie znam nikogo kto się zna na tych rzeczach , aby zlikwidować szafki na ukośnej ścianie, i ich kosztem wstawić tam stolik malutki na 2 osoby i wielką lodówkę? Jak by to wyglądało?

hej widac ze jednak sie domysliłam ze 4200 to całość
pkt1 jak drzwi sa do srodka i na lewo otwierane to sa rewalacyjnie wstawiłam w prawo bo wstawiałam je odruchowo.
pkt2 blat na prostej scianie jest 2300 mm od drzwi jest niecałe 10 cm ale to niczemu niepszeszkadza czasto sie robi kuchnie narówni z drzwiami. można ją jeszcze presunac do okna.
pkt3 kolejna moja propozycja miała być własnie ze stołem przy skosnej scianie wiec w piatek sie pojawi.
Koniec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując