Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pokażę Wam mojego kota
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-25, 11:11   #2541
Soso
Zakorzenienie

Dot.: Pokaże Wam mojego kota - cz.2

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Jakie śliczne maluchy Nic tylko przygarnąć. A ty masz dom tymczasowy dla kotków? Nie jest ci ciężko się z nimi rozstawać, jak już ktoś je zabiera?

Ja kilka dni temu chciałam wziąć z ulicy takiego niewielkiego kotka (wyglądało, że czuje się tam całkiem dobrze, ale był taki śliczny, że mi się go zachciało zaraz zabrać ). Ale mój mąż stwierdził, ze jeden szaleniec w domu (czytajcie - Proca) wystarczy i na następnego to będę musiała długo poczekać Szkoda, bo dwa kotki to na pewno radocha
Pewnie, że ciężko. Ale jeśli ich nie wezmę i nie dam im szansy na wyzdrowienie/oswojenie się z ludźmi to czeka je ulica. A to smutny los dla zwierzaka, koty często chorują, ludzie lubią się nad nimi pastwić itd itp.

Dziewczyny z miau przykładowo znalazły kotka, którego dzieci kąpały w brudnej kałuży i takiego mokrego zostawiały na chłodną noc. Niewiadomo czy kocia przeżyje Przykłady można by mnożyć.

Kocham koty, w ten sposób mogę im pomagać, a to dla mnie dużo znaczy. Lepiej przygarnąć zwierzaka, oswoić go (jeśli jest dziki), wyleczyć i znależć mu domek, choćby się miało pocierpieć przy rozstaniu, niż przejść obojętnie. Jak czytam historie opisywane na miau to nie moge uwierzyć, że ludzie są tacy podli.
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując