2009-08-25, 20:53
|
|
|
Przyczajenie
|
Kredyt - 19-latka. doradźcie:((
Witam
MAm nastepujacy problem /dylemat.
Mam 19 lat czyli dopiero co skończylam liceum ,jednak na studia wybieram się dopiero na rok, wiec ten rok postawiłam bardziej na prace.
Mam mozliwosc wziecia kredytu 10 tys.
Od poczatku chciałam przeznaczyc te pieniadze na auto, moje pierwsze i nie ukrywam ze baardzo , ale to bardzo mi zalezy.
Zastanawiam sie jednak czy napewno dobrze robie, bo połowa ludzi mi odradza i to w dośc kategoryczny sposób natomiast druga połowa wręcz przeciwnie .
Chcicałam wiec zobaczyc co Wy o tym sądzicie.
Sprawa wygląda nastepująco:
raty po 590 zł x 24 miesiące.
Jęsli chodzi o pracę z tym jest w łasnie różnie.
Przez ostatnie 7 miesięcy zarabiałam miesięcznie 2300 zł-2500 zł czyli bez problemu starczyłoby na raty .
Natomiast przyznam że praca jest w tej chwili nie do końca pewna.
ACZKOLWIEK
i tu zaczyna sie moje rozumowanie
jestem młoda, dyspozycyjna ( nawet jeśli pójdę na studia za rok i tak zamierzam studiować zaocznie) , nie utrzymuję się sama , więc pomyslałam że nawet jakBY z tą pracą cos nie wyszło dalej to chyba nie tak trudno znależć pracę nawet za śmieszne 800 zł ( dodam że mieszkam w dużym mieście bo to tez ma znaczenie ) , a to już w sumie mogło by wystarczyć.
Dodam że mam odłożone jakies 3000 zł w gotówce, więc nawet jakbym musiała jakiś czas tej pracy szukać to na pierwsze 5 rat ( 5 miesięcy) mam juz teraz.
I pytanie do Was
co byście mi poradziły??
tzn nie ukrywam że na 80 % jestem zdecydowana, chcialabym tylko usłyszeć dość obiektywne opinie czy robie dobrze, czy tez moze bardzo źle.
Aha no i muszę dośc szybko zdecydować po praktycznie do jutra
|
|
|