Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Egipt - zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-03, 08:14   #5
AaniaA
Zakorzenienie

Dot.: Egipt! Czy ktoś tam był? Co zabrać ?

my jak bylismy w egipcie - to jak mylismy zeby to plukalismy woda mineralna buzie, a nie kranowa. tak jak pisala moja poprzedniczka trzeba unikac surowych warzyw, owocow, ktore byly myte w ich wodzie (pozywienia, napojow, ktore mialy kontakt z egipska woda).
my bylismy w maju w egipcie i bylo naprawde goraco (nie chce widziec co by bylo gdybysmy byli w lipcu ). zabierzcie dobre kremy z filtrem. jesli nie jestescie przygotowani na tak duze slonce to polecam na poczatku bloker, a potem kremy z nizszym filtrem. oczywiscie kapelusze, chustki lub cos innego na glowe i dobre okulary przeciwsloneczne, a nie jakies bazarowe.
wycieczki fakultatywne najlepiej wykupic sobie nie u rezydenta (maja drozej), a w miejscowych biurach prowadzonych przez polakow. nie pamietam ich strony internetowej (trzeba poszukac, ja szukalam przez google przed wyjazdem i znalazlam od razu). nam bardzo podobala sie wycieczka na quadach (wlasciwie jazda na nich ).
co do wrazen to lepiej nie bede pisac, zeby tu nikogo nie zniechecac i nie psuc wakacji. a co do all inclusive to tak ze spokojem do tego podejdzcie i nie nastawiajcie sie na nie wiadamo co. mam nadzieje, ze wybraliscie hotel o najwiekszej liczbie gwiazdek, bo 5* hotele w egipcie to tak jak w innych krajach 2-3*.
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora