2009-08-29, 22:07
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najciekawsze, najbardziej pomysłowe, intrygujące i zwariowane tytuły książek ;)
Ze względu na tytuł kupiłem "Fantastyczne samobójstwo zbiorowe" - podobno bardzo pozytywna historia, ale po 1/3 zmęczył mnie styl autora, który chyba zapomniał, że ludzie czasem coś mówią a nie tylko robią rzeczy. Trochę lepiej było z "Błogosławieni, którzy robią ser" - wytrwałem, ale ta okazał się raczej przeciętnym czytadłem, co najwyżej w nieprzeciętnej scenerii. Później trafiłem na "Sen_numer_9" o której też wiedziałem niewiele więcej niż to, że podoba mi się tytuł (nie było nawet konkretnego opisu z tyłu) i to akurat było jedno z najlepszych przeżyć jakie miałem z książkami. A może po prostu najlepsze.
Z tych których nie czytałem, ale tytuł brzmi interesująco: "Buddy Holly żyje i pozdrawia z Ganimedesa", "Cienka błonka baloników" i "Dziwny przypadek psa nocną porą".
Z ciekawostek których raczej nie mam zamiaru czytać: "Nostradamus zjadł mi chomika" i "Zgubiłem mózg mojego dziadka".
Cytat:
Napisane przez justmine2
W moim odczuciem nieco zwariowanym tytułem jest: 13 i pół życia kapitana Niebieskiego Misia
|
To nic w porównaniu z pełnym tytułem ;)
|