2009-08-31, 22:38
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
[1=c81a2b06a90b0b22eaedbaa c3ab80ae1b1771235_6583817 1ebe9a;14013824]dziewczyny, mam do Was prośbę: przy moich 73 cm pod biustem i tak 82-83 cm w biuście, kalkulator wyliczył mi miseczkę 30C, polskie 65B. Na jakimś forum dotyczącym brafittingu widziałam, że dziewczynie, która miała wymiary podobne do moich, polecano 30DD. Jak myślicie, który z tych rozmiarów bardziej by pasował? z góry dzięki [/QUOTE]
nawet gdyby miała identyczne wymiary nie znaczy, że ma taki sam biust jak Twój piersi mogą mieć różne kształty przy tych samych wymiarach i dlatego potrzebować różnych rozmiarów. rozmiar miseczki zmienia się w polskiej rozmiarówce co 2cm w brytyjskiej o 2,5cm, wystarczy inaczej się zmierzyć i już nam wychodzi inny wynik, więc wynik z tabelki jest tylko orientacyjny i trzeba go zweryfikować nabiustnie 
pod biustem mierzyłaś się bardzo ciasno i na wydechu?
ja myślę, że 65B będzie małe, lepiej spróbuj polskiego 65C/D i brytyjskiego 30C/D.
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------
Cytat:
Napisane przez margotek
Hej dziewczyny  Juz od pewnego czasu staram się kupowac staniki w dobrze dobranym rozmiarze  Jedyny stanik który wg mnie jest super to Debenhams 30FF miękki ale mój ulubiony, przyjemnie cisnący nie wymagający poprawiania  Mam też dwa z kostara ale bardotka oo17 w rozmiarze 65f jest za mała, a drugiego nawet nr nie pamietam ale ma termicznie formowane miseczki i jest jakby lekko za duży? mam 65 G plus za odpinane ramiączka.
Niedługo wypłata za wakacyjną robotę, także planuję zakup ok. 2 nowych staników, ale chce zaryzykować w coś lepszego jak maskaradki  Podoba mi się aragon, shanghai i polka (strasznie) Poza tym potrzebuje bardotki.
moje wymiary to 70 (na wydechu ciasno ściśnięte) i 89 (bez stanika wyprostowana) w zwisie (rozumiem, że trzeba się pochylić bez stanika?) to 96
Jak myślicie jaki rozmiar powinnam brać? myśląłam o 30FF?
|
wg tabelki na 89 w biuście jest 30E, ale masz dużą różnicę między zwisem a wyprostem, więc na pewno o jedną miseczkę więcej powinnaś brać czyli 30F. czy aż 30FF to nie wiem. najlepiej jakbyś mogła zamówić dwa rozmiary żeby porównać i potem niepasujący odesłać. maskaradki najlepiej leżą w rozmiarze pasującym na styk, ale najlepiej poczytaj np. na balkonetce co dziewczyny piszą o poszczególnych modelach.
Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-08-31 o 22:40
|
|
|