Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem psychiczny?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-01, 13:35   #1
Nadzieja90
Przyczajenie

Problem psychiczny?

Witam mam nadzieję,że doradzicie coś,chodzi o moją kuzynkę. Ma ona 17 lat,jest na prawdę śliczną dziewczyną,jednak ma problem. Odkąd zmarł jej ojciec kompletnie się zmieniła... Przestała chodzić do szkoły i przez to ma 3 lata w plecy. Przeprowadziłam z nią wczoraj rozmowę,i zwierzyła mi się,że boi się ludzi,że boi się miejsc gdzie jest jakieś większa liczba osób. Co prawda ma swoją paczkę znajomych,jednak innych ludzi się boi... Powiedziała mi,że boi się,że nie zaakceptują jej... Zaczął się nowy rok szkolny a ona na samą myśl o tym dostaje histerii,płacze... Zauważyłam na jej rękach blizny po cięciu... Wcześniej była normalną dziewczyną. Miała pełno znajomych,ufała każdemu,można było z nią o wszystkim porozmawiać, zawsze gdy miała jakiś problem to starała się go rozwiązać.Teraz wszystko trzyma w sobie,nie chce mówić o swoich problemach... Rok temu chodziła do psychologa ale przestała chodzić.Starałam się namówić ją,żeby znów zaczeła chodzić,ale ona nie chce. Chcę jej pomóc,ale nie wiem jak... Po prostu nie dopuszcza do siebie pomocy innych... Czy znacie jakiś przypadek podobny do tego? Może ją siła zaprowadzić do psychologa lub psychiatry? Poradźcie coś . Z góry dziękuję za rady
Nadzieja90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując