2009-09-03, 09:58
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Jik: dali znać, że nie zostałam wybrana (pierwszy raz sie spotykam, że faktycznie dzwonią, nawet z negatywnym wynikiem, to się im chwali. Aaa o i jeszcze z Policji dostałam pocztą pismo, że nie zakwalifikowałam się do rozmowy kwalifikacyjnej, bo nie spełniaalm wymogów formalnych, co zresztą wydaje mi się dziwne - chyba że roczne doświadczenie w administracji państwowej nie jest spełnieniem wymogu jaki podali: pół roku a wymagane wykształcenie (średnie informatyczne) miało się skończyć własnie na liceum, bo ja skończyłam liceum na profilu informatyczno-językowym a potem studia (z tym, że inny kierunek zupełnie). Ehhh
No ale mam fuchę na czarno na weekend Niedawno dzwoniła kolezanka, że jej ciocia potrzebuje kelnerek na wesele w Zakopanem - ona jedzie, więc co mi szkodzi. Kelnerką jeszcze nie byłam Za 2 dni wleci do portfela 300 zł 
Zaraz biorę się za szukanie ofert.
Jik: co do ilości wysłanych CV: w Krakowie jest to liczba jak najbardziej osiagalna, u mnie niestety nie 
Wg mnie obecnie najlepszy fach to farmaceuta i to technik, nie mgr. Co prawda mgr zarabia więcej (nawet 4 tys), ale apteki nie chcą przyjmować mgr bo przewaznie uciekają potem za granicę. Zarobki technika też sa całkiem niezłe - ok 2-2,5 tys. Jednak cięzko jest zdać egzamin zawodowy - w tym roku zdało podobno nieco ponad 40% przystępujacych (tego wszystkiego nasłuchałam się czekając na swoją kolej na rozmowe ).
Czas edycji: 2009-09-03 o 10:04
|
|
|