|
Re: Maseczka oczyszczająca/peeling enzymatyczny do wrażliwego/naczynkowego/mieszanego ryjka
Byłam wczoraj w salonie kosmetycznym, pracującym na kosmetykach Guinot, ucięłam sobie wielce interesującą pogawędkę z kosmetyczką, co zaowocowało zapisem na zabieg w przyszłym tygodniu. Doszłam do wniosku, że przy moich ostatnich przedziwnych problemach z cerą trzeba się jednak poradzić specjalisty. Zabieg do tanich nie należy, ale gdybym nadal próbowała znaleźć coś dla siebie na własną rękę i tak wydałabym więcej na kosmetyki, które w większości i tak potem stałyby nieużywane w szafce, albo powędrowały do koleżanek. Mam dość wywalania kasy na próżno. Taki sobie zrobię prezent na urodziny. Nie udało mi się niestety dostać próbki peelingu.
Peelingu Oceanica użyłam wczoraj i mogę na razie powiedzieć jedno: nie podrażnił mojej skóry. Jednak jakiegoś spektakularnego efektu również nie zauważyłam, cera była gładka i ładnie rozjaśniona, ale nic poza tym. Zresztą chyba tylko tyle można powiedzieć po pierwszym użyciu.
|