Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-05, 23:32   #989
Yoggobela
Raczkowanie

GG do Yoggobela
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14097055]Mam zdecydować we wtorek czy zakładam sam aparat na górę czy hyrax + aparat na dół (a góra za 4 miesiące).

Tu napisałam dokładnie jak to ze mną jest

A tymczasem siedzę sobie tylko z separacyjnymi gumkami na górze i spisuję listę pytań do orto na poniedziałek [/QUOTE]
No ja mam dokładnie ten drugi wariant. ;P Mam hassa + aparat na dole, a góra dopiero za te 5-6 miesięcy. Może to hassa tak długo się nosi? W ogóle czym one się różnią, wiesz? Bo przecież i hass i hyrax cel mają taki sam..

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Teraz przeczytałam tą Twoją historię i zdecydowanie uważam, że powinnaś zgodzić się na hassa. Nigdy nie słyszałam o żadnym krwawiącym podniebieniu, moje również nie krwawi ;P Ból jest do wytrzymania, po około 5-6 obrotach już prawie w ogóle nic nie czuję, ewentualnie bolą mnie policzki. Moja orto powiedziała, że samo to ulepszy i przyśpieszy późniejsze leczenie aparatem i na pewno szeroki uśmiech wygląda bardziej estetycznie. Co do wymowy, to fakt. Trochę seplenię, ale jest coraz lepiej, a z R nie miałam żadnego problemu.
Yoggobela jest offline Zgłoś do moderatora