2009-09-06, 12:44
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
Napisane przez kasia_no87
To tak jak ja musze wyrwac wszystkie czworki + osemki dolne, o gornych nic mi dentysta nie mowil ale te osemki nie dla aparatu bo orto powiedziala ze one nie maja nic wspolnego z aparatem i prostowaniem zebow ale dlatego ze w jednej mam dziure a druga tak dziwnie wyszla ze kawalek dziasla na niej jest i co chwila mi tam cos wchodzi  ale zab wyszedl caly jakby co wiec moge u zwyklego dentysty
A czy to pekniecie jest odczuwalne? Slyszycie albo czujecie jak to peka 
|
Ja tez musze wyrwać dwie dolne ósemki... w czwartek idę wyrwać drugą, bo pierwszą mam juz za sobą Pęknięcie jest odczuwalne w ten sposób, że jak pęknie to potem rozkręcanie hyraxa już nie boli ale jak mi to pęklo to uslyszalam takie ciche "pstryknięcie" i zabolalo gwaltownie, ze się zlapalam za jedynki hehe 
Cytat:
Napisane przez sincarne
aaa jak tak czytam o tym pękaniu szwu podniebiennego to aż mnie boli wszystko!!  czego to baby dla urody nie zrobią  trzymajcie się ciepło moje drogie, bardzo dzielne jesteście 
|
Dkoladnie, czego się nie robi dla urody   ale to znowu nie takie strasznie jak brzmi hehe gorsze jest o wiele dłutowanie ósemek 
Cytat:
Napisane przez Navien
Pękanie szwu podniebnego? Brzmi makabrycznie
Ja za niecałe dwa tygodnie idę na pierwszą wizytę po założeniu górnego aparaciku  Muszę powiedzieć mojej orto, że ma mi mocniej ściskać, bo nie czuję żadnego bólu, ani nie czułam po założeniu, więc wydaje mi się, że nic mi się nie prostuje
Zdziwi się kobita jak zobaczy, że obie moje ósemki dolne zostały już wyrwane (w ten piątek kolejna  ), bo miałam teoretycznie zrobić to po wizycie dopiero, ale gonił mnie czas i musiałam wcześniej ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
|
ale tylko tak brzmi, to naprawdę nie jest takie straszne hehe moja orto też sie zdziwi, bo mam wizytę w poniedzialek i wtedy nie będę miala już drugiej ósemki mogłaby mi zalozyć aparat na dół ale pewnie do tego jeszcze daleko...
|
|
|