Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-06, 14:38   #1975
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa
Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
to zależy od uczelni ;] biologia + historia = nietypowe połączenie, jak dla mnie

moze daruj sobie jedno, albo drugie? zajmij się porządnie jednym przedmiotem (biologią lub historią, w Twoim przypadku) i zdaj go na 100%.

Zależy z czego jesteś w stanie dobrze się przygotować i co być chciała robić w życiu. Jeśli uważasz, że wybierając profil humanistyczny minęłaś się z powołaniem to katuj biologię i idź w tym kierunku
a jeśli lubisz jednak historię i jesteś w stanie dobrze przygotować się z obu przedmiotów to zdawaj moim zdaniem nic nie tracisz, a zawsze masz większe pole do manewru.

czym się interesujesz?
jakie miasta/uczelnie rozważasz, jeśli chodzi o studia?
pomożemy
darowac sobie? w sumie historii jestem pewna, rok już się jej uczę i to bardzo intensywnie i moje wyniki są satysfakcjonujące więc nie zrezygnuję z niej moje drugie rozszerzenie to wos, problem w tym że mam słabą nauczycielkę i dlatego uważam że mimo tego roku to jednak jestem daleko w tyle. Chociaż wiem że gdybym chciała dam radę się przygotowac. Biologia jest moją że tak powiem pasją strasznie lubię ten przedmiot i dobrze mi on idzie, gorzej z chemią ;/ ona właśnie zamyka mi drogę na medycynę. Rozważałam jeszcze geografię. Jestem potwornie niezdecydowana.

Uczelnie? Marzenie to UJ ale jeśli się nie uda to UŚ bądź UWr. Mam problem ze znalezieniem wymaganych przedmiotow z matury do odpowiednich kierunków studiów, może wtedy byloby łatwiej jakoś to zestawic

dziękuję że chcesz (chcecie? ) pomóc
Katalonkaaa jest offline Zgłoś do moderatora