Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Objawy ŁZS i trądziku różowatego - pytanie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-07, 08:17   #2
aire
Raczkowanie

Dot.: Objawy ŁZS i trądziku różowatego - pytanie

To masz rzeczywiście problem. Ja mam podobna cerę, naczynkową wrażliwą, skłonną i do zanieczyszczeń i do przesuszenia. Na pewno musisz iść do dobrego dermatologa.Ale nawet dla dermatologów taka cera to nie jest łatwy orzech do zgryzienia. Często kilka razy trzeba zmienić leki lub kosmetyki pielegnacyjne żeby trafic na właściwy. Ja mogę ci polecić coś co u mnie najlepiej się sprawdza w sytuacji podraznienia: ukoić cerę bardzo delikatnymi kosmetykami, potem zabrać się za leczenie: polecam bardzo delikatną i naprawdę kojącą serię Toleriane LRP. Własnie ostatnio walczyłam z podraznieniem cery stosując różne mazidła, ten krem kupiłam wczoraj po przerwie i dla mnie jest najlepszy, wersja LIGHT! Z selektywnych polecam żele nawilżające Clinique Moisture Surge Extra, jest tez wersja light. Poza tym picie wapna pomaga w takich sytuacjach.
Dość prawdopodobne jest że to ŁZS, wtedy nawilżanie niewiele pomoże, dostaniesz leki. O ŁZS niedawno tu było, sama coś pisałam. Zyczę powodzenia!
aire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując