2006-03-07, 13:29
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Czesc Dziewczyny. Zagladam czasem do tego watku aby znalezc jakas alternatywe dla moje kuracji bo po 4 miesiacach musze zrobic chyba przerwe a nie chce zeby znowu zaczely wlosy mi wypadac. Mysle o Inneov..ale zastanowie sie jeszcze. Ale nie o tym chcialam. Ja zapanowalam nad wypadaniem wlosow i pomyslalam ze warto sie podzielic z wami doswiadczeniami. Pol roku temu zaczelam brac tabletki o skladzie : L-cystine 500mg i wit B6 50mg na sztuke a bralam 4 dziennie. Tabletki przepisane przez dermatologa. Wlosy przestaly wypadac, zaczely szybciej rosnac (niestety nie tylko na glowie ) Potem miala przerwe i problem powrocil...ale ze zmiejszona sila. Wiec obecnie biore tabletki o skladzie: wit B2 1,6mg, B3 12mg, B5 8mg, B6 2mg, wit H 0,14mg, cynk 15 mg, cystine 210 mg, methionine 900mg /dzien. Po trzech miesiacach kuracji stwierdzam ze zapanowalam na nowo na masowym wypadanie wlosow 
Nazwy nie podaje bo leki chyba niedostepne w Pl. Dodatkowo skonczylam z rozjasnianiem i lekko podcielam. No i mialam okres mycia szamponem Welli Proffesional do wypadajacych wlosow ale tylko podraznil mi skore glowy.
Pozdrawiam Was wszystkie i zycze wytrwalosci
|
|
|