2009-09-09, 09:32
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: PANNY, WAGI i SKORPIONY czyli dzieciaki wrześniowo-październikowe 2008 !!
Uffff, no to pierwsze koty za płoty. Już się bałam że wątek w ogóle nie ruszy ale jednak są mamusie, które się dołączają, co mnie baaaardzo cieszy.
anetafin, AgaG witajcie 
Jak juz wspomniałam w sobotę robię roczek Oli i babcia się zadeklarowała że zrobi tort w kształcie motyla, to będzie jej debiut jeśli chodzi o kształt bo od ciast wszelkiego rodzaju to jest fachowcem. O taki tort będzie, tylko nie wiem jeszcze jaka dekoracja.
Inspiracje zaczerpniemy z tej strony: http://www.wielkiezarcie.com/recipe18166.html
No i oczywiście odwieczny problem z prezentami, babcie się dopytują co kupic Oli a ja nie mam zielonego pojęcia bo ona wszystko ma po starszej siostrze, zabawki, ubranka, wszystko....i co mam poradzić babciom? Może macie jakieś pomysły na prezenty dla roczniaka?
Aha, może jeszcze cos o mojej Oli, otóż chodzi juz od prawie dwóch tygodni sama, stabilnie stawiając kroczki tylko chyba jeszcze dla utrzymania równowagi podnosi rączki do góry, śmiesznie to wygląda taki drepczący krasnoludek w rączkami w górze A ile ma przy tym radochy! Od dwóch miesięcy sadzamy Olę po spaniu na nocnik i efekt jest taki ze po każdym spaniu nocnym w nocniczku ląduje siusiu i kupka a po drzemce dziennej obowiązkowo siusiu. Ile pampków mniej się zużywa, szok! Mam nadzieję że max do dwóch latek odpampkujemy Malucha.
NO i Ola jeszcze tez cycowa, chociaż przymierzam się ja odstawić tylko nie wiem jak się do tego zabrać, w końcu to moje drugie dziecko ale jakoś tak "nie pamiętam" jak to było z pierwszą, chociaż odstawiłam ją w 10 miesiącu. No nic, konsekwencja to podstawa tylko muszę znależć odpowiedni czas, już po urodzinkach, na spokojnie, bez obcych osób w domu, jakoś damy radę.
A i jak tylko odstawię Olę to biorę się za siebie bo niedługo oponka na brzuchu będzie mi leżec na kolanach podczas siedzenia na krześle
Ćwiczenia i odpowiednia dieta no i chęci (a z tymi u mnie najgorzej) albo kop w zadek od męża i ruszam
|