Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Skład SVR 50 B
Wątek: Skład SVR 50 B
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-01-23, 12:51   #1
mizeria
Przyczajenie

Skład SVR 50 B

Witam serdecznie!!!

Mam pytanie do specjalistek od analizy składów chemicznych kosmetyków. Od około dwóch tygodni używam kremu SVR 50 B i mam wrażenie, że zatkał mi trochę pory . Takie podejrzenie moge mieć do jeszcze jednego kremu który ostatnio zagościł na mojej półce w łazience, a mianowicie kremu Anew Retroacive + Repair cream z Avonu. Poniżej wklejam składy obu kremów i proszę o wasze opinie na ten temat!

1. SVR 50 B:
Skład: aqua, titanium dioxide, cyclomethicone, isocetyl stearate, glycerin, sodium pca, tocopheryl acetate, octyl dimethicone, ethoxy glucoside, sodium chloride, zinc oxide, polyglyceryl-4 isostearate, cetyl dimethicone, dimethicone, methicone, quaternium-18 hectorite, dimethiconol, alcohol, trimethoxycaprylylsilane, iron oxides, methylparaben

2. Anew Retroactive + Repair Creme:
Skład: aqua, glycerin, cyclopentasiloxane, c12-13 alkyl lactate, c12-15 alkyl benzoate, glyceryl polymethacrylate, silica, benzyl alcohol, phytol, peg-40 stearate, steareth-2, carbomer, glyceryl stearate, hydrogenated polydecene, methylparaben, behenyl alcohol, parfum, sodium hydroxide, hydrogenated polyisobutene, disodium edta, dimethicone crosspolymer, dimethicone, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, sodium hyaluronate, trimethylsiloxysilicate, benzophenone-4, helianthus annuus, andrographolide, panthenol, phosphoric acid, hydrolized milk protein, plankton extract, propylene glycol, phenoxyethanol, butylene glycol, glycine soja, adenosine cyclic phosphate, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben, ci 60730, ci 42090

Z góry dziękuje i pozdrawiam
mizeria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując