2009-09-11, 09:48
|
#553
|
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2009-07
Wiadomości: 799
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Cytat:
Napisane przez cocci
Witam!
dziewczyny, też chcę zacząć, moze nawet już od dzisiaj, ale mam kilka pytań, które na pewno już tu padły. Nie mam neistety czasu na czytanie tyyyyyyyyylu postów (przyczyna widoczna w podpisie  ). Mozecie mi napisać odp?
1. mleko - ciutka do kawy, takie 0.5%, może być? bo ja bez kawy nie funkcjonyję, a kawy bez mleka nie da rady...
2. otręby - czym to można zastapić? bo nie wiem, czy mi siew niemczech uda je znaleść 
3. co z ryżem i kaszą? ziemniaki już doczytałąm, ze zakazane... a ja nei umiem jeśc mięsa, czy czegokolwiek innego bez zapełniacza. Zamula mnie :?
coś jeszcze miałam.... acha...
4. ten test, ile powinny trwaćfazy, macie gdzieś zapisane?
ło, to tak na szybko...
dzięi za pomoc!
|
WITAMY W NASZYM GRONIE .Mam tylko jedną prożbę przeczytaj najpierw książkę to jest podstawa .Więc tak mleko jak najbardziej,otręby raczej chyba niczym nie zastąpisz,ale z nich piecze się placki ,chlebki są jadalne naprawdę.O ryżu i ziemniakach zapomnij na bardzo długo,bo są dozwolone w czwartej fazie ale też chyba 2 razy w tygodniu.Testu nie mam ,ale przejzyj posty niedawno dziewczyny drukowały.Przepraszam ,ale wydaje mi się że nie jesteś przygotowana do tej diety,a żeby ją zacząć trzeba wiedzieć troszkę więcej na jej temat.Dziewczyny z chęcią odpowidzą na twoje pytania ja również,ale jednak książka to podstawa.Pozdrawiam!
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------
Cytat:
Napisane przez Ulinka_24
a ja mam jeszcze pytanie  bo ja sie tak nie orientuje w tych chudych miesach  ktore to sa dokladnie?? to te wszytskie na ktorych nie widac tłuszczyku?? bo np.na takiej karkowce widac i to jest tłuste.. a nie wystarczy np. od takiej karkowi czy lopatki odciac tylko miesko czy to nadal bedzie tłuste??
i jeszcze serek biały.. ze chudy to wiem ale czy moge se do niego dodac slodzik??co wy jeszcze dodajecie do serka zeby było dobre??
|
Mięsa chude to oczywiście konina ,wołowina pieczeniowa,cielęcina filety i pieczeń,wieprzowina oczywiście zakazana,drób pierś i łudko oczywiście bez skóry ,indyk.wszystko najlepiej pieczone w folii lub grilu.
|
|
|