Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - surogatka domaga się praw o dziecko
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-11, 12:52   #1
kamyczek89
Zadomowienie

surogatka domaga się praw o dziecko

dziś w dzień dobry TVN ponownie została poruszona sprawa kobiety, która domaga się o oddanie jej dziecka,które urodziła.

http://www.tvn24.pl/12690,1613581,1,...wiadomosc.html

osobiście uważam, że kobieta, która decyduje się na tzw. "wynajęcie brzucha" na samym początku powinna się zastanowić nad konsekwencjami i możliwościami jakie może przynieść urodzenie, a potem oddanie dziecka rodzicom. powinna to być decyzja dojrzała i podjęta samodzielnie. dziwi mnie tłumaczenie Pani Beaty Grzybowskiej- dla mnie jest wręcz śmieszne. jest dorosłą kobietą i niezrozumiałym jest dla mnie fakt, że zamiast zdać się na własną intuicję i rozsądek, słuchała ślepo pani pośrednik. jakby kazała jej skoczyć w ogień Pani Grzybowska też by skoczyła?
Z materiału widać, że Pani Beata ma już dzieci. tym bardziej powinna wiedzieć z czym się wiąże bycie w ciąży, jakie emocje temu towarzyszą...

dziecko powinno zostać u biologicznych rodziców.
niestety, trzeba ponosić konsekwencje swoich decyzji, bo nikt nie zmuszał Pani Beaty do noszenia cudzego dziecka pod swoim łonem.takie są fakty.
do tego jeszcze niepoważne jest to, że mimo ewentualnego przyznania opieki rodzicom, chciałaby uczestniczyć w życiu dziecka i mówić mu, że jest jego mamą. to mogłoby doprowadzić to zachwiania w psychice dziecka. w ogóle nie myśli o dziecku tylko o własnych pragnieniach...

a Wy co o tym myślicie?

kamyczek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując