2006-03-08, 20:09
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apel Do Wszystkich "opalajacych Sie"
Cytat:
Napisane przez czekoladka
Dodam, że pewnych słów się nie zapomina i porównywanie dwoch różnych osob nie ma sensu, bo niszczy jedną stronę... i tak zostalam wpędzona w kompleks bladości (a nie mam jasnej karnacji) a potem w kompleks małych ust (a wcale nie mam małych, na szczescie kompleksu już nie mam) - moja babcia bowiem cały zcas powtarzala mi,że mam wypychać usta (tak do przodu), bo moja ,wyżej wspomniana, kuzynka ma takie ładne duże usta a ja mam takie malutkie...
|
Chyba jednak nie zaleczyłaś kompleksu jeśli chodzi o usta, bo na fotce wypychasz je do przodu Oczywiście mogę się mylić Takie porównywanie może bardzo krzywdzić, mimo, twoja babcia chciała dobrze ... Człowiek może zamknąć się w sobie, czuć się niechciany, brzydki . Może też poczuć nienawiść do osoby porównywanej, mimo, że ona nic z tym nie ma wspólnego.
Zauważyłam, że w tym wątku panuje przekonanie, że jeżeli ktoś stosuje filtry to nie korzysta ze słoneczka. Jak dla mnie to niektóre z Was żle rozumują. Ja również się w lato "opalam" tzn. wystawiam buzię na słoneczko prawie codziennie, tyle, że na buzi mam solidną porcję filterka spf 100. Przecież nikt nie każe Wam od razu unikać słońca jak ognia. Przecież słoneczko jest takie przyjemne Tylko trzeba się chronić bo potrafi dopiec - w obu znaczeniach tego słowa
A jeśli chodzi o Majorkę to czemu nie ??? Ja mogę i na Majorkę lecieć Z porządnym filtrem, stosowanym w tym przypadku częściej to nawet Majorka nie jest mi straszna
|
|
|