2005-02-04, 21:48
|
|
Zakorzenienie
|
Re: Jak wlasciwie dziala Tormentiol?
Martuszka napisał(a):
> Gonia1 napisał(a):
> > Jak sama nazwa wskazuje, "wyciąganie" powoduje, że pryszcz jest bardziej widoczny A czasem kiedy jest już bardzo dojrzały, to posmarowany np. ichtiolem samoistnie pęka.
>
> ja przez długi czas stosuje już tormentiol i nie widze różnicy np od zwykłej pasty cynkowej Tormentiol ma tylko taką gesta konsystencje, jest bezowy w koloze skóry ale raczej widac go na twarzy wiec radze posmarowac pryszca na noc. Masc ichtiolowa jest ciemnobrazowa wiec na dzien sie nia nie smaruje. Ja uwazam , ze te masci nie sa bardzo skuteczne Ja pozbyłam sie swoich ropnych wypryskow smarujac je na noc punktowo SUDOCREMEM a na niego dawałam Benzacne.
Suma sumarum: wypróbować trzeba wszystko bo co zadziała na jedną osobę, nie zadziała na drugą. Sudocremu też próbowałam na ropniaki i nie pomagał. 
>Czasami uzywalam TORMENTIOLU na bolące miejsca,kiedy czulam ze nielugo pojawi sie tam pryszcz po zastosowaniu nic nie wychodzilo czyli stosuje go profilaktycznie czasami bo juz nie mam pryszczy TORMENTIOL nie powoduje wychodzenie zadnej ropy
Tormentiolu nie używałam, natomiast ichtiol tak i podejrzewam, że skoro ten drugi jest składnikiem tego pierwszego, to działanie mają podobne. U mnie ichtiol ZAWSZE wyciąga pryszcze na powierzchnię.
|
|
|