Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-14, 23:18   #2004
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Napisane przez Amoura Pokaż wiadomość
Pewnie czytaja newsy sportowe i to dlatego
Mi sie czasami zdarza zaczytac jesli akurat w lazience jest jakas ciekawa gazeta
Ale..tak się inhalujesz czytając?

Cytat:
Napisane przez agunia1985 Pokaż wiadomość
Wie ktoś może czym różnią sie klopsiki od pulpetow Trochę to dziwne pytanie, ale niewiedza denerwuje mnie od rana. Jak dziś nie miałam czasu na przygotowanie i zjedzenie obiadu, zdecydowałam się na kupno dania gotowego w słoiczku Pudliszek. Na półce w sklepie stały i pulpety i klopsiki, a ja nie mogłam się zdecydować. nie wiem po prostu czym to się różni?! Skład był w zasadzie taki sam (ale chemia się różniła i jakieś szczegóły), kolor też, producent ten sam, nawet wielkościowo wyglądały podobnie. No ale z jakiegoś powodu funkcjonują dwie nazwy, ktore chyba nie są używane zamiennie ... Ech...

"klopsy to kulki z mięsa mielonego - gotowane najlepiej w wywarze, podawane z sosem robionym oddzielnie; pulpety - to najczęsciej owalne wałki z mielonego mięsa obsmażone na tłuszczu, a potem duszone, podawane w sosie własnym" -> http://www.gimbla.pl/forum/klopsy-w-...ym-vt52761.htm tutaj znalazłam
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora