2009-09-15, 21:39
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Cytat:
Napisane przez mysiunia85g
Jeśli zrezygnujesz ze stażu w czasie jego odbywania z własnej winy, to zostajesz wyrejestrowana na 120 dni z urzędu i zwracasz koszty badań lekarskich, dopiero po tych 120 dnia znowu możesz się rejestrować i ubiegać o staż!
Jeśli chodzi o drugie pytanie, owszem możesz się rozglądać za innymi stażami, jednak puki nie skończysz tego na którym jesteś, to raczej Cię nie przeniosą na nowy!
I jeszcze jedno, jeśli chodzi o odmowę przyjęcia stażu, to moja koleżanka jak była w PUP-ie to żadna oferta stażu jej nie zainteresowała z listy, dlatego odmówiła przyjęcia stażu, konsekwencją było wyrejestrowanie z PUP-u, tak więc jeśli się za pierwszym razem odmówi, to trzeba się liczyć z wyrejestrowaniem, przynajmniej u mnie w Katowicach tak jest.
|
Chodzi mi o sytuację typu: Jestem na stażu, pracuję itp, ale chcę z niego zrezygnować i odbyć staż na innym stanowisku. Czy w trakcie odbywania stazu PUP może udzielać informacji o innych stażach? Warunkiem podjęcia kolejnego stażu jest przerwanie aktualnego i jest się wyrejestrowanym na 120 dni, dobrze zrozumialam?
|