Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - nielubiany makijaż permanentny, usunięcie makijażu permanentnego - czy jest szansa?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-02-12, 22:14   #1
Lilith82
Przyczajenie

nielubiany makijaż permanentny, usunięcie makijażu permanentnego - czy jest szansa?

Witam Szukałam tego pytania w forum, żeby niepotrzebnie nie zawracać Wam głowy odpowiadaniem na nie po raz kolejny ale nie znalazłam...Dlatego bardzo proszę o odpowiedź i z góry za nią dziękuję. Otóż jakiś tydzien temu zrobiłam sobie makijaż permanentny brwi...Od dziecka niemalże je "skubalam" i po prostu przestały mi w niektorych miejscach rosnąć. No więc dowiedziałam się o adres dobrej specjalistki w tej dziedzinie (tak mi powiedziano..). I zrobiłam ten makijaż. No i teraz mam kłopot. Sam kształt brwi jest ładny, z niego jestem zadowolona. Ale kolor...Jestem osobą drobną, o szczupłej twarzy, włosach ciemny blond i zielono szarych oczach. Mam dość ciemna oprawę oczu naturalnie, ale chciałam kolor brwi w srednim brązie, takim naturalnym neutralnym kolorze. Pani kosmetyczka jednak przekonywała mnie, że tego kolorku po kilku miesiącach prawie nie będzie widać i że ciemny bardzo brąz będzie najodpowiedniejszy...W efekcie mam brwi koloru niemalże kruczoczarnego. Wyglądają nienaturalnie. Może nie koszmarnie, ale naprawdę wolałabym, żeby miały bardziej delikatny odcień. Te nadają mojej twarzy taki "dramatyczny" tandetny wygląd. Mam więc pytanie. Czy jedynym wyjściem jest (o ile to też możliwe, a tak słyszałam) wywabienie tego koloru i ewentulanie pokrycie nowym, czy może podczas tej obowiązkowej drugiej wizyty ta Pani będzie mogła zrobić mi "poprawki" jaśniejszym nieco odcieniem, żeby wizualnie troszke je rozjaśnić w ten sposób. Nie wiem czy takie coś się w ogóle praktykuje i czy to możliwe? A może mam spokojnie poczekać kilka tygodni i kolor rzeczywiście zacznie sam blednąć...Bardzo proszę o odpowiedź. Gorąco pozdrawiam i życzę Wam przy okazji powodzenia i wszystkiego dobrego.
Lilith82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując