Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chwila refleksji nad potrzebami młodej skóry
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-10, 07:24   #5
Szeri
Raczkowanie

Dot.: Chwila refleksji nad potrzebami młodej skóry

Hmmm...Nie zabraniam nikomu stosowac w moim wieku kremow przeciwzmarszczkowych, ani robic sobie peelingu co drugi dzien. Mnie po prostu zastanawia jak to sie odbije w przyszłości. Tak naprawde nie wiemy co teraz sobie robimy, przekonamy sie za lat dziesięć czy więcej. Żebym nie została opacznie zrozumiana: nie twierdze ze wystarczy woda z mydłem ;p bo sama mam tak sucha skore ze woda ją wysusza wiec cos potem trzeba wklepac, ale nie należy przeginac z pielegnacja. To nie my mamy być uzaleznione od używania kolejnych kosmetyków, tylko kosmetyki mają służyć do pomocy w pielęgnacji skóry. Tyle ze nic nie zastąpi zdrowego życia i odżywiania. Jesli skóra jest szara to nie sygnał, że trzeba użyć jakiegoś kremu tylko sygnał, że organizm pokazuje nam, że mamy jakieś braki w witaminach albo minerałach. Organizm daje nam sygnały, że coś jest nie tak i warto na to zareagować, a wspomagać kosmetykami: tak, ale nie zagłuszczać sygnałów dawanych nam przez organizm. Oczywiście wolny wybór każdego. Każdy robi ze swoją skóra co chce, warto tylko pamiętać, że to nei jest opakowanie jednorazowe.
Szeri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując