Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak to jest z tym komentowaniem watków???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-16, 21:45   #19
BrigitteBardot
Zadomowienie

Dot.: Jak to jest z tym komentowaniem watków???

Cytat:
Napisane przez iv85 Pokaż wiadomość
Angażować się w sprawę nikt nikomu nie każe, więc albo to robisz i nie oczekujesz podziękowania albo dajesz sobie spokój.
Co do wypowiedzi autorki, fakt że zaczęła w pewnym momencie usilnie bronić swojego TŻta, co nie zmienia faktu, że miała dużo racji i braku kultury bym jej nie zarzuciła. Często zdażają się wątki zdradzonych wizażanek, które wcześniej gdzieś tam pisały jacy ich partnerzy nie są wspaniali, a tu zonk, że mnie to spotyka. Nigdy nie znamy drugiej strony na tyle, żeby ręczyć za nią w 100%. Ciężko mi uwierzyć, że los jakoś szczególnie miałby bronić przed tym niemiłym doświadczeniem akurat wizażanki, a więc nie ma co mówić słowa nigdy...

"Do tego doszły komentarze utrzymane w tonie "jak to dobrze że na świecie istnieją dorosłe kobiety, które rozumieją że życie erotyczne faceta nie kończy się na żonie", więc to chyba naturalne, że zaczęły ironizować, czytając takie niesmaczne teksty." - przepraszam bardzo, ale ta wypowiedź nie "padła z ust" autorki wątku, prosze nie naginać faktów do swoich potrzeb

"Za TO (nietolerancję wobec innych poglądów, bo przecież każda wizażanka ma prawo mieć pogląd, że najlepszym wyjściem jest rozstanie) przysługuje punkt karny wg regulaminu, jeśli nie czytałyście." - no i jest złośliwość... Nawet na pierwszej stronie, nie trzeba było długo czekać...
Ale co to znaczy, że angażować się nikomu nikt nie każe? Udzielamy się na forum z własnej woli i to jest normalne i ludzkie, że pisząc

Nikt nie oczekuje żadnych podziękowań - to była przenośnia. Teraz ja mogłabym stwierdzić - proszę nie naginać faktów do swoich potrzeb.

Los nie broni przed zdradą wizażanek, gdyby tak było, każda kobieta by się tu rejestrowała - swoją drogą to już off-top, jeśli mamy się czepiać. Na kanwie takich dywagacji mógłby powstać osobny wątek o zdradzie. Jak to się ma do tego tematu?

Owszem, ta wypowiedź nie padła z ust autorki, ale czy ja to powiedziałam? "Teatr" powstał właśnie w związku z tą wypowiedzią i ironiczne komentarze odnosiły się w większości do niej. Tak samo, jak użytkownik X miał prawo napisać takiego posta, tak samo użytkownik Y miał prawo się bronić przed tym atakiem. Co się tyczy samej autorki - nie zaprzeczysz chyba, że jej wypowiedź o tym, że wszytkie jesteśmy zdradzane nie była zbyt uprzejma?

"Jeśli nie czytałyście" nie jest stwierdzeniem złośliwym. Wiele osób nie czyta regulaminu i to widać, ja sama jestem w stanie podać konkretne przykłady postów, które nie są zgodne z regulaminem - na tej podstawie śmiem wątpić, czy wszyscy go czytają. Po prostu uświadamiam wam, że każdy jednak ma prawo na tym forum napisać to, co sądzi.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez iv85 Pokaż wiadomość

"Czy zdajecie sobie sprawę, że macie pretensję do niektórych użytkowników o to, że wyrażają swoje poglądy? Bardzo proszę o wytłumaczenie mi tego, bo nie wierzę w to, co czytam." - mnie razi nie treść a FORMA, sądzę, że wypowiedziałam się jasno na wstępie.
Jeśli razi cię nie treść, a forma, to czy zgłaszasz nadużycia?

Ciebie może razi treść, ale w tym wątku padły też stwierdzenia, że autor oczekuje usłyszenia X, a nie Y (to brzmi tak, jakby w związku z tym nie wolno było pisać Y).