Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-17, 14:33   #1691
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cześć

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Tak, daje 15 kropli do butli. Póki co działa.
Dziękować

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Leży, a właściwie leżał, bo już nie lubi
cyce mu chyba nagle zaczęły przeszkadzać, bo u małża na brzuchu nadal leży i nie protestuje a u mnie nie chce
(...)
wyczytałam w książce, że karmienie piersią zapobiega biegunkom zakaźnym a rotawirusy powodują biegunki właśnie.

Dwa lata, bo trzy to już chyba przegięcie a rok to jeszcze malutkie dziecko

Teoria się sprawdzała, ale Mati znowu zrobił się marudny, ciągle siedzi przy cycu i to dosłownie.
Zasypia z cycem w buzi a jak go wyjmuję to robi podkówkę i płacze
zrobił sobie z cycia smoczek po prostu

Dzisiaj się poddałam i przeprosiłam się ze smoczkiem, wygrzebałam ze szuflady, wygotowałam i co ...
Jak Mati przysnął cyć wypadł mu z buzi, więc zaczął go szukać po omacku, więc ja mu smoka, a on mi zaserwował podkówkę i w ryk

On który uwielbiał smoka teraz go wypluwa i się wykrzywia, całą moja nadzieja legła w gruzach

A to chyba wina tych nieszczęsnych skoków rozwojowych

Ostatnio nawet dość dobrze sypia, tzn robi jedną dłuższą przerwę na spanie (ostatnio spał od 20 do 24.30 - normalnie szok) ale później budził się starym zwyczajem co godzinkę, półtorej

Ale ja się cieszę i z tego

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

A ja mam jeszcze pytanko

Jeśli kąpiecie maluchy w płynie do kąpieli to spłukujecie dzieci potem wodą ?
Ja mam płyn z J&J ale pisze na nim żeby spłukać dziecko tylko że ja kąpie w pokoju i nie mam jak go spłukać

Ciekawi mnie jak maja inne płyny

a stosujecie jeszcze dodatkowo mydełka, czy tylko płyn do wody i tyle ?
No widzisz, a Kuba u Małża też szuka cyca i się denerwuje, że nie ma

Dzięki za info o rota , ja na razie mam w planach karmić przez rok, jakoś starsze dziecko wydaje mi się za duże do piersi , ale dopuszczam możliwość zmiany decyzji

Współczuję, że Mati nie chce smoczka, u nas to Pomocnik nr 1 , za to cieszę się, że troszkę lepiej sypia, też sobie różne takie "występki" Kubusia tłumaczę skokami rozwojowymi, a co

Ja kąpię w Emolium, albo w Hippie z dodatkiem parafiny, nie spłukuję, bo nie bardzo wiem, jak miałabym to zrobić, bo też kąpię w pokoju. Mydełka używałam do mycia główki zanim kupiłam szampon.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a to zalezy, bo czasem odbije jej sie i zasnie-to jej nie ruszam, a czasem ledwo odbije i juz bek.
Za to takie pożadne odgazowanie ma wieczorem.Kilka godzin tak lezy i spi.Zasypia z ostatnim łykiem mleczka wiec taka polprzytomna ja odkladam i nie protestuje-na moje szczescie.
W ciagu dnia jak cos robie a ją nic nie jest w stanie zajac to nosze ją "na samolocika" wtedy jedna reke mam wolna a ona znowu na brzuchu

Ja bobotic dawalam 4x dziennie.Na noc nie dawalam, bo noca ją nic nie męczyło.
Teraz, czasem profilaktycznie podam jak widze ze ma problem lub nie kupkała i gazy jej ciąza.
Jak dla mnie bobtic najskuteczniejszy sie okazal.
Mam go zawsze pod reka ale nie podaje juz tak regularnie dzien w dzien jak na poczatku.
Odpukac...od ostatniej jazdy nie miala kolki, a wlasciwie nie mielismy, bo ja przezywalam to razem z nia
Dzięki za odpowiedź , ja jedną ręką raczej długo Kuby nie ponoszę, wczoraj przed kąpielą waga wynosiła 5730 g
A Bobotic dawałaś po 8 kropelek? U nas nie ma kolek, ale te wzdęcia nas wykończą

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Nie wiem czy jest jakaś reguła na te skoki, ale wszyscy mówią, że chłopcy są marudniejsi i ogólnie dają bardziej w kość niż dziewczynki
O nie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A mój Kubasek nie protestuje podczas czyszczenia noska. Tylko jak mu psiukam Sterimarem to sie skrzywi a jak uzywam Fridy to czasami potrafi sie śmiać...chyba go to łaskocze

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Zawsze o tej porze kąpiesz małego?

Ja od kiku dni starałam sie kąpac małego tak ok 19. I juz chyba sie do tego przyzwyczaił bo jak dochodzi 19 to robi sie marudny, wkładam go do wanny, daje mleczko i dziecko za 10-15 min śpi. Sam usypia ze smoczkiem i pieluszka, a dzisiaj chyba był taki zmeczony bo usnał bez "pomocników" Także juz o 20 to Kuba spi mocnym snem a ja mam wieczor dla siebie Wstaje codziennie punktualnie o 6 jak w zegarku...i nie da mamie juz pospać
Kubuś toleruje wpsikiwanie wody morskiej, fridę od czasu do czasu też, a czasem wręcz jej nienawidzi, nie ma reguły
My też kąpiemy o tej samej porze , tylko, że pielęgnacji po kąpieli już nie znosi

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora