2009-09-17, 18:00
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak powiedzieć mamie..
Cytat:
Napisane przez Dotka90
Po prostu powiedz mamie, że uprawiasz seks, ale chcesz to robić odpowiedzialnie i nie chcesz zajść nieodpowiedzialnie w ciążę, dlatego chciałabyś prosić ją, żeby poszła z Tobą do ginekologa, bo chciałabyś zacząć stosować hormonalną metodę antykoncepcji.
Zanim zaczniesz stosować anty, to zrób sobie koniecznie badania (przede wszystkim próby wątrobowe)!
|
No ja nie wiem czy to takie "po prostu", bo jak ją mama opierdzieli i zabroni się z chłopakiem spotykać, to nie będzie tak przyjemnie. Niech się dziewczyna zastanowi czy może mamie zaufać. Ja żałuję, że mojej powiedziałam. Z chłopakiem mi nie pozwoliła nawet na obóz jechać, bo na pewno byśmy się tam pieprzyli, jak twierdziła.
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------
Cytat:
Napisane przez takemeaway16
Zawszeboska możesz sama isc do ginekologa i on bez problemu przepisze Ci tabletki, bo jestes pełnoletnia.
ja tez mogla bym isc po kryjomu ale niestety nie stac mnie na kupowanie tabletek.. kieszonkowego nie dostaje bo zazwyczaj jak mam jakas potrzebe kupienia czegos to rodzice daja mi pieniadze..
moja mama zawszła w ciaze w wieku 17 lat wiec nie wiem jak moze na to zareagować;/
|
Ałć. To z jednej strony mogłaby zrozumieć, a z drugiej mogłaby wpaść w furię i próbować Cię "ochronić" zabraniając Ci wszystkiego. Nie wiem. Sama znasz ją najlepiej.
|