Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-17, 20:54   #1650
Szynszyla81
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
Szynszyla81 - jezeli chodzi o pekanie szwu to nie ma tak ze ci to peka i trach masz pekniete to podczas rozkrecania ciagle sie rozszerza i nic sie nie dzieje zeby tam ci cos strzykaloi prykalo chociaz nie powiem mi pyknelo kilka razy ale pozniej musieli mi zdjac hyrax bo sie pierscien jakos obkrecil i tarł mi o zeby i teraz znow rozkrecanie do 21 rozkrecen i maja mi sciagnac a jak myslicie moga tak zostawic podniebienie samopas bez zadnych cudow pozniej zeby efekt utrzymac/ zawlaszcza ze ja bede miec tylko 6tyg hyrax ;| ja wiem ze moja orto i jej podwaldne sa po szkolach itd ale czasami sie dygam ze ona tak robi wszytsko na odwal sie ze wogole nie mysli o moich zebach tylko o kasie ;/

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość

jak boli to dobrze znaczy, że coś sie dzieje. Zęby mogą się wydawać, ze są na swoim miejscu ale jak sie np. zrobiloby wyvisk i porownalo z wczesniejszym to bys zauwazyla, ze szczeka sie rozszerzyla
Niestety nie wytrzymałam: spuchnęła mi połowa podniebienia, zaczęło niesamowicie boleć więc poszłam do ortodontki...odkręciła mi Hass'a dwa razy i powiedziała żeby do poniedziałku nie przekręcać. Tak więc tydzień w plecy. :-(
Podobno niektórzy tak mają, że kość się rozszerza ale podniebienie nie nadąża....dlatego trzeba zrobić przerwę....

Z jednej strony szkoda bo liczyłam, że szybko skończę tą zabawę z Hassem, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie dalej przekręcać....
Za bardzo boli....

Cytat:
Napisane przez cozaczka Pokaż wiadomość
Hej kochane aparatki Mam mały problem. Jutro wyjeżdżam w góry, a orto kazała mi przekręcać aparat jeszcze w piątek i w sobotę. Jadę z koleżankami sama, więc no nie mam jak przekręcić. Chyba, że dam radę sama. No, ale nie wiem. Stanie się coś jeśli te dwa dni pominę? Zadzwonić do orto?. Jak myślicie? )
Jak widzisz ja mam przerwę więć chyba nie ma tragedii jeżeli zrobisz przerwę....ale może znajdzie się ktoś kto ci pomoże?

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14296877]Dziewczyny, ZADRUTOWALI MNIE! : jupi:
Jestem taka HAPPY!!

Poszłam do orto taka smutna, żeby jej powiedzieć, że leczę jednak tą szóstkę, więc dziś nie założymy... a ona na to, że nie szkodzi i zakładamy

Mam hassa i aparacik na dół, wybrałam jasno różowe gumeczki

Mam tylko jeden mały problem: umieram z głodu, a nie umiem w hassie jeść. Udało mi się na razie tylko jogurt zaaplikować. Jak wy w tym jecie to ja pojęcie nie mam! [/QUOTE]

GRATULACJE!!!!
Przyzwyczaisz się....najgorsze są pierwsze dni...jak tam idzie Ci mówienie?
Szynszyla81 jest offline Zgłoś do moderatora