Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-18, 11:48   #1191
etherna83
Raczkowanie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Ja się boję tylko tego żebym koloru uryny nie miała na glowie hehehheheheheh. Jak pojadę do sklepiku, to sobie pooglądam Lorealkadzieki Basiu za radę.
ja kiedyś palette farbowałam i powiem Ci,że na szczeście mi się nic nie działo i odrosty łapały idealnie ale włosy po jakims czasie były szorstkie, a co do wypadania, to mnie cały czas wyłażą jak głupie teraz zaczęłam brać Merz special i zobaczymy czy pomoże.

Lorealiki sa świetne! Moja mama też nimi farbuje i tez super zadowolona jest. A kolory blond z tej serii wychodzą bardzo ładnie. Ja teraz miałam exellance 10.21 czy coś takiego. I jak widzisz efekt bardzo ładny. Teraz chce spróbować tych szmponów koloryzujących bez amoniaku. zobaczymy jak będą kolorki wychodziły.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

[QUOTE=Cosmaaaaaaa;1430577 7]
Cytat:
Napisane przez Stara Panna Pokaż wiadomość

Oj kochanie, kobieta powinna dbac o siebie dla siebie ! MOj Tz sie juz przyzwyczail do mnie, mam na mysli to ze w domu sie nie stroje, chodze w powycieranych ciuchach(mam kilka takowych ale nie mam serca zeby je wyrzucic bo sa mega wygodne) bez makijazu, niewydepilowana.... A jak sie gdzies wybieramy to zawsze staram sie zrobic na przyslowiowe bostwo, nie dlatego zeby mu sie podobac a dlatego zeby sie nie wstydzic za siebie Poza tym ja naleze do tych osob, ktore nie zawsze maja ochote 'wygladac' i zdarza mi sie dosyc czesto ze do firmy pojde nieumalowana, w jeansach i t-shircie Nie pamietam juz kiedy szpilki mialam na nogach hehe

Co do farb ... Hm ... Ja zawsze probowalam roznych i tych drozszych i tych tanszych, kupowalam w supermarketach i w salonach fryzjerskich ... I powiem Wam ze roznie to bywalo ... Jak sie ma wlosy grube, geste mozna poszalec- ale z glowa Ja mialam takie jakies 3,5 roku temu, wtedy jeszcze nie farbowalam. Pierwsze pasemka robila mi fryzjerka, ladnie wygladalam itd W wlasnie wtedy zaczal sie moj okres glodowek, a raczej nie mialam apetytu i wszystko mi stawalo w gardle ... Wychudlam, czulam sie i wygladalam swietnie. Na jasnych wlosach nie bylo zbytnio widac ich ubytku ... Jednak jak po pol roku zafarbowalam na jakis braz czy kasztan- przerazilam sie ... I od tamtej chwili zaczely sie moje przygody z kolorami wlosow. Raz na jasno, pozniej na ciemno itd W listopadzie tamtego roku mialam rudo-blond pasemka i poszlam do najdrozszego fryzjera w miescie zeby mi zrobila jeden jasny kolor na wlosach ... Za 200 zl wyszlam z wlosami koloru braz+ rude odrosty... I znowu jazda. Probowanie zlikwidowania samemu tych odrastow zakonczylo sie polozeniem czarnej farby na calosci. I tak pol roku ok Jakies 2-3 miesiace temu zaszalalam i polozylam sobie rozjasniacz na wlosach,trzymalam go ponad godzine, po czym pofarbowalam je dwa razy zeby byl jakis normalny kolor. I mam taki wyplowialy w tym momencie braz ... Wlosy tak mi leca znowu ze boje sie je myc ;( Garsciami wypadaja ... I jak powiedzialam o wszystkim mojej fryzjerce to sie zaczela na mnie drzec prawie Dlatego musze odpokutowac i wytrzymac jeszcze jakies 2 miesiace z odrostami i robic kuracje wzmacniajace, bosh ile kasy na to idzie ... Glupi szampon 30 euro prawie ... Potem obiecala ze jak bedzie troche lepiej to nalozy mi proszek ktory rozjasnia o dwa trzy tony i nalozymy jakis naturalny blond, zblizony do mojego koloru zeby odrostow tak nie bylo widac i zebym juz pozniej nie farbowala wloskow ... Miejmy nadzieje ze sie uda
Takze jesli szalec z kolorami wlosow, to radze tylko u swojego sprawdzonego fryzjera, jak od kilku miesiecy wydaje 100-150 zl na podciecie koncowek, jakies sauny na wlosy i robienie odrostow... Gdybym dalej sama sie bawila farbami to pewnie nie mialabym na glowce ani jednego wloska juz
LoL pare razy w życiu byłam u fryzjera i sie skusiłam ...ale od paru lat nie chodze bo po prostu zadowolona nie jestem a przetestowałam wszystkich fryzjerów w promieniu 10 km! sama sie czeszę (na slub tez sama) sama sie obcinam (męża też) i sama farbuje włosy. Pielęgnuje je i odżywiam a tez mam bardzo grube i geste. Odkąd zajęłam sie sama ich pielęgnacja i odkryłam co dla nich dobre a co nie to mam włoski w bardzo dobrej kondycji i nie potrzebuje wydawać 200zł na fryzjera bo to dla mnie marnowanie pieniędzy