Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-18, 19:50   #10
karolina2020
Zadomowienie

Dot.: Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych

Cytat:
Napisane przez Anabeth Pokaż wiadomość
Chcialabym glownie zajac sie nauczaniem, ale w miedzy czasie doksztalcac sie - tlumaczenia czy coś. Podejrzewam ze to w praniu wyjdzie

Ojj uspokoilas mnie troche, bo juz sie przestraszylam z tym licencjatem a orientujesz sie mniej wiecej od ilu przyjmuja? jak patrzylam na uniwerki to od 80% juz sie gdzies dostanie..
100 za semestr to da sie zniesc, lepiej niz 400 za miesiac
A slyszalyscie o dobrych kolegiach w swietokrzyskim? albo gdzies kolo narazie upatrzylam sobie radom albo kielce, ew. ostrowiec. Ale zadnych opinii o tych szkolach nie slyszalam

Drugi jezyk na poziomie rozszerzonej matury? ojj mam nadzieje chociaz ze tam gdzie pojde bedzie francuski, bo jakbym sie niemieckiego musiala uczyc czy cos to bym sie chyba zaplakala

Co do magisterki to wolalabym na tlumaczenie isc, zeby miec juz 2 "fachy" w kieszeni zreszta nie wiem czy jest sens jeszcze po kolegium mgr z nauczania robic?

Teraz z tego co widze to na anglistow jest STRASZNE zapotrzebowanie, mam nadzieje tylko ze to sie nie zmieni

Wlasnie mi wszyscy mowia zebym nie szla do kolegium tylko na uniwerek, bo pracy nie znajde bo cos tam. Pozatym "uniwersytet" to tak ladnie brzmi ale ja osobiscie nie jestem przekonana co do tego, wolalabym jednak isc do kolegium, ale boje sie zeby pozniej nie zalowac.

A jak jest z tymi akademikami? bo ja do najblizszego nkjo mam 50km, dojezdzac sie nie oplaca, a na stancje to mnie nie stac slyszalam podzielone zdania na ten temat..

wiec to moze od kolegium zalezy? bede musiala sie popytac jak jest na tychco sie wybieram, bo nie usmiecha mi sie gdzies jezdzic

dziekuje za odpowiedzi
Ja studiuje w Opolu i tam jest tak samo, tzn ludzie z NKJO maja na VI semestrze zajecia na Uniwerku. Biorac to na logike, jak Uniwersytet moglby komukolwiek dac tytul licencjata tylko po przyjezdzie na obrone pracy licencjackiej? Przeciez to by bylo jak kupienie sobie tego tytulu, za oplate za czesne za ten jeden semestr...