Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kółko Szyprowe
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-18, 21:51   #90
Pin up girl
Zakorzenienie

Dot.: Kółko Szyprowe

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Ależ wcinaj się, wcinaj.
Jeżeli jutro będzie chłodno, to wreszcie ponoszę swoje Evasion, ja tam lubię jak mi się coś przypomina lata 80te. Dla mnie to nie Alexis kojarzy się z tamtymi czasami (albo inne damulki które miały tyle gustu, co projektanci ich rezydencji), ale dziewczyna z burzą włosów- kręconych, przykrótkimi spodniami, w balerinkach i ogromniastej koszuli ściągniętej w talii szerokim pasem. Co prawda wywatowane ramiona wydają mi się obciachem, ale poczekajmy, aż będą modne (jak aladynki). A te miłe skojarzenia stąd się biorą, że w 80tych latach byłam nastolatką.
Nawet charakterystyczne dla tamtej dekady przerysowanie w modzie- zapachowej też, teraz wydaje mi się zaletą, kiedy często o niuansach w perfumach mówi się jak o zasadniczych różnicach.
WIĘC właściwie szypry z tamtych czasów mogłyby być moimi ulubionymi (no ale wolę Miss Dior) a na pewno są najsympatyczniejszymi. Październiki i listopady są szyprowe dla mnie
I ja mam podobne skojarzenia do lat 80-tych, tzn. po części.
Bo z jednej strony to dla mnie właśnie te koszule, przykrótkie spodnie i wszystko o czym pisałaś, ale z drugiej strony też te wszystkie wyfiokowane babiszcza typu Alexis (chociaż to bardziej schyłek lat 80-tych i początek 90-tych...). A jeszcze z trzeciej strony II połowa lat 80-tych to dla mnie też skórzane kurtki, jeansy, nieład na głowie, papieros w ustach itd...
Czyli takie 3 główne skojarzenia...
No i muszę poznać Evasion w takim razie
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując