2006-03-11, 06:36
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: TURYSTYKA- kierunek z przyszłością ??? ( sonda )
Ja się po części zgadzam z Roberto83 z tego względu, że w naszych pięknych czasach nie wszyscy mogą sobie pozwolić na studiowanie czegoś co się lubi... Powiedzmy, że interesuje go turkologia. Jaką szansę ma by dostać pracę w jakimś zawodzie opartym na turkologii ??? Prawie żadną ... To piękne hasła - studiowanie dla przyjemności itd. lecz nie sprawdzają się w życiu w bardzo wielu przypadkach ... Najlepszym rozwiązaniem jest znależc interesujący kierunek z przyszłościa A przecież Roberto83 napisał , że go to interesuje ...
Roberto83 wg mnie przedmioty są bardzo ciekawe - pierwsza grupa przedmiotów wprowadzi Cię w świat turystyki, i da Ci szeroko pojętą wiedzę z zakresu różnych dziedzin, bardzo przydatnych zawsze i wszędzie, nie tylko w turystyce ale i każdej innej. Druga część przedmiotów jest już bardziej związana z turystyką. Są one wg. mnie dobrane idealnie Czytając wykaz przedmiotów na myśl przychodzi mi - zarządanie w turystyce Przedmioty są tak ułożone, że będziesz miał duuużo większą szansę na dobrą pracę niż Ci, co na Tutystyce uczyli się typowo geograficznych przedmiotów jak np. geologia itp.
|
|
|