Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - TURYSTYKA- kierunek z przyszłością ??? ( sonda )
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-11, 06:36   #14
mania19
Zadomowienie

Dot.: TURYSTYKA- kierunek z przyszłością ??? ( sonda )

Ja się po części zgadzam z Roberto83 z tego względu, że w naszych pięknych czasach nie wszyscy mogą sobie pozwolić na studiowanie czegoś co się lubi... Powiedzmy, że interesuje go turkologia. Jaką szansę ma by dostać pracę w jakimś zawodzie opartym na turkologii ??? Prawie żadną ... To piękne hasła - studiowanie dla przyjemności itd. lecz nie sprawdzają się w życiu w bardzo wielu przypadkach ... Najlepszym rozwiązaniem jest znależc interesujący kierunek z przyszłościa A przecież Roberto83 napisał , że go to interesuje ...

Roberto83 wg mnie przedmioty są bardzo ciekawe - pierwsza grupa przedmiotów wprowadzi Cię w świat turystyki, i da Ci szeroko pojętą wiedzę z zakresu różnych dziedzin, bardzo przydatnych zawsze i wszędzie, nie tylko w turystyce ale i każdej innej. Druga część przedmiotów jest już bardziej związana z turystyką. Są one wg. mnie dobrane idealnie Czytając wykaz przedmiotów na myśl przychodzi mi - zarządanie w turystyce Przedmioty są tak ułożone, że będziesz miał duuużo większą szansę na dobrą pracę niż Ci, co na Tutystyce uczyli się typowo geograficznych przedmiotów jak np. geologia itp.
mania19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując