|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji
Cześć Brzdące ;* (lubię Was tak nazywać)
Cytat:
Napisane przez ladyanx
Moja kartka wysłana do Niemiec dotarła!  !
Dziewczyny, znów mam pytanie:
Czy jeśli wybiorę temat -
99. Różne sposoby mówienia o II wojnie światowej. Omów zagadnienie, wykorzystując teksty prozatorskie, teksty poetyckie i inne teksty kultury (np. plastyka, rzeźba, malarstwo, muzyka i film).
- i wykorzystam utwory z nowej płyty L.U.C. [promo-tracki do posłuchania tutaj], to nie będzie to jakoś negatywnie odebrane? Kurcze, chciałabym pokusić się o coś innowacyjnego, no 
|
Uważam, że to świetny pomysł. 
Cytat:
Napisane przez Karmenka
Źle się czuję
Byłam u koleżanki rowerem i jak wracałam to już zimno było. Ja oczywiście krótki rękawek. Zmarzłam i mnie głowa boli. Nie chcę być chora 
|
Kuruj się, Kochanie 
Cytat:
Napisane przez BeaS
Ona ma 1,5 roku, więc myślę, że na takie pytania jest stanowczo za wcześnie xD A co do ciągania włosów to nie robi tego Dotyka, gładzi, ale nie ciąga
|
Poczekaj, poczekaj jeszcze trochę Ja bardzo boleśnie wspominam czasy, gdy mój brat był mały- jest między nami 9 lat różnicy i dorobiłam się już wtedy niezłej czupryny, którą on regularnie próbował mi usunąć  
Cytat:
Napisane przez parodia
Ambitnie 
Ja jestem teraz zachwycona bieganiem, zawsze tak się fajnie po nim czuję i mam coraz lepszą kondycję i jakoś tak fajnie nogi wyglądają  i w ogóle super 
|
Kurde, ja też zaczynam biegać, nie ma to tamto!
Cytat:
Wiecie, że muszę jutro wstać o 6.30? 
Trochę się boję tej jazdy 
|
Dasz radę, Maleńka ;*
Cytat:
Napisane przez mtynai
mi ogólnie naprawdę pasuje ten układ.
nie znaczy to, że nasi rodzice się nie znają (bo się znają, kilka razy ze sobą rozmawiali, nasze mamy często widują się w pracy, bo moja mama pracuje w urzędzie, a jego mama w prywatnej firmie, więc często załatwia sprawy u mojej mamy;]), nie znaczy to wszystko też, że my razem na wakacje nie jeździmy ;P jeździmy ;]
co roku na wakacje, na ferie. Często wyjeżdżam do Tż na weekendy w roku akademickim, kiedy on jest w Gda. Moi rodzice też są luźni, ale nie do tego stopnia, żeby się jakoś zaprzyjaźniać z moim Tż. To jeszcze nie narzeczony ani nie mąż 
mi to pasuje.
|
Ja powiem Ci, że mam tak samo. Moi rodzice, tzn. mama bardzo chętnie rozmawia z TŻem, próbuje go poznać. Tata to się nie wtrąca, on w ogóle nie wnika jakoś w moich znajomych, przyjaciół. No, ale mama bardzo często zagaduje, natomiast u TŻa rodzice w ogóle, wcale a wcale, nie podejmują prób nawiązania ze mną kontaktu. Ale mi to osobiście sprawia jednak przykrość. Podobnie z jego rodzeństwem- ma rok starszą ode mnie siostrę i brata, który ma 23 czy 24 lata. Z siostrą czasami rozmawiam- uczyła się w tej szkole co ja, więc kupowałam od niej podręczniki i dała mi trochę testów, płyty z arkuszami maturalnymi, itp., ale jakoś nie czuję specjalnej chęci poznania mnie z ich strony. Naprawdę Ci to nie przeszkadza?
Cytat:
|
nie wiem czego tu współczuć.. ja bym nie mogła widywać się z Tż codziennie.. potrzebuję czasu dla siebie, nie zawsze mam ochotę się z nim widzieć, spotykać.
|
O, z tym jak najbardziej się zgadzam. Ale TŻ nie zawsze umie to zrozumieć, zaraz sobie wkręca, że już z nim nie chcę spędzać czasu, nudzę się w jego towarzystwie, itp. Niby nie mówi tego wprost, ale tak z kontekstu wynika. Naburmusza się i tyle. Ale jestem w trakcie oduczania go takich zachowań. 
Cytat:
pewnie znowu moja prowincjonalna poczta zamuliła 
|
Do mnie też kartka nie doszła. Sprawdzałam wczoraj 3 razy 
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14323454]
po 18 lipton. srednio było. powiem szczerze ze juz mi sie nie chce imprezowac za duzo ostatnio i w ogole d.upa ale mniejsza z tym.
[/QUOTE]
Ja dziś idę, mam nadzieję, że się uda impreza. ; )
Cytat:
Napisane przez BeaS
Idę na siłkę
Będę później. Miłego dnia, Dziunie
|
Ojaaa, weź mnie ze sobą! 
Kiedyś chodziłam i bardzo mi się podobało, ale nie jestem w stanie wydawać 80zł za karnet na miesiąc. No i czasu też brak. 
A! I jeszcze nie pogratulowałam Ci zdanego prawka! Jesteś wielka!  
Buziaki, cwaniaki Miłego dnia
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."
Studentka 
|