Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Do filtromaniaczek:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-11, 10:13   #711
crumb
Raczkowanie

Dot.: Do filtromaniaczek:)

Violet skrobię kukurydzianą kupiłam na Zamojskiej, w sklepie MIODY. Jest tam także zdrowa żywność, naturalne kosmetyki - znasz na pewno, sklep jest zawsze odkąd pamiętam

Szczerze mówiąc to dziwi mnie zainteresowanie pań sprzedających w sklepach ze zdrową żywnością pytanie, na co nam skrobia. Przecież po to są takie sklepy, aby - dajmy na to osoby nie tolerujące glutenu, diabetycy, z alergią mleczną itp. - mogli sobie zakupić tam potrzebne produkty. Ciekawe, czy każdego klienta wypytuje się o cel kupowania np. pasty sojowej czy "bezcukrowych" słodyczy.

Jeśli chodzi o oczy to ich nie traktuję skrobią. Nakładam oczywiście filtr, ale wolę aby powieki nie były zmatowione skrobią- nakładam na nie ociupinkę jasnego podkładu, aby wyrównać koloryt i dopiero cienie.

Zaraz pod oczami także wklepuję dosłownie śladowe ilości podkładu, po prostu, aby nie mączyć okolic oczu. Nigdy zresztą nie używałam żadnego pudru sypkiego na powieki - uważam, że ewentualne dostanie się zanieczyszczeń do oka nie sprzyja urodzie (i zdrowiu)

Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii)
"Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.."
-------------
crumb jest offline Zgłoś do moderatora