Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zrezygnować ze związku z powodu seksu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-19, 22:29   #1
Marbella85
Zakorzenienie

Zrezygnować ze związku z powodu seksu

Temat mnie bezpośrednio nie dotyczy, jakoś tak przy śniadaniu takie myśli mi się przyplątały. No właśnie czy zrezygnowałabym ze związku z powodu kiepskiego seksu. Rozumiem i jak najbardziej zgadzam się, że liczą się też inne wartości: szacunek, zaufanie, dojrzałość, odpowiedzialność, każdy ma jakąś hierarchie swoich wartości, które najbardziej ceni w związku. Ale nie ma się co spierać, że dobry seks nie odgrywa bardzo ważnej roli, o ile nie najważniejszej. I tak doszłam do wniosku, że gdyby seks był kiepski to odeszłabym. Nie mówię, że od razu, że nie próbowałabym tego z partnerem naprawić, ale gdyby rezultatu nie było spakowałabym się. Wiem, że kiedyś tak nie myślałam, wierzyłam, że jak jest miłość to wszystkie inne sfery też będą w porządku. Doświadczenie życiowe zweryfikowało moje poglądy. A jak Wy postrzegacie tę kwestię. Jaki procent udanego związku stanowi według Was dobryseks? Bo ja daję mu 70%, jak nie więcej.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując