Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kiedy ostatnio skończyłyście jakiś flakonik perfum?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-20, 12:19   #706
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie
Dot.: kiedy ostatnio skończyłyście jakiś flakonik perfum?

Cytat:
Napisane przez kasiabrys Pokaż wiadomość
Odkrytych palców ???!!!!
Przepraszam za offtopa, ale to mnie tak zdumiało, że po prostu muszę dowiedzieć się czegoś więcej. O takim zakazie jeszcze nie słyszałam. Czym to może być motywowane? Rozpraszaniem szefa-fetyszysty? Widzałam taki odcinek jakiegoś serialu: ekspedient w nowojorskim sklepie obuwniczym rozdawał za darmo luksusowe pantofle, jeśli podczas ich przymierzania właścicielka wyjątkowo piękych stóp pozwoliła mu nacieszyć się ich dotykaniem
Ten serial to Seks w wielkim mieście.

Ten zakaz jest bardzo popularny - w wielu branżach (i nie tylko branżach) buty z odkrytymi palcami są uważane po prostu za nieeleganckie (bardziej liberalnie - dopuszczalna jest odkryta pięta, mniej - cały zabudowany but).
I powiem Wam szczerze, że choć ja nie mam dress codu, to jakoś nie umiem na spotkanie iść w klapkach, ani właśnie w butach z odkrytymi palcami. Choć częściowo mam to z domu, bo moja mama też zawsze powtarzała, że najelegantsze buty, to czółenka.

A żeby nie było całkiem off - udało mi się wykończyć chwilę temu Amour de Cacao Ale podejrzewam, że gdyby na półce nie stał kolejny, to wcale by mi się nie śpieszyło do tego