2009-09-20, 17:50
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych
Cytat:
Napisane przez weraa11
ja jestem na kierunku gdzie ucze sie francuskiego i hiszpanskiego, malo chetnych bylo wiec u mnie ten prog nie byl wygorowany... Co do akadamika to sie niestety nie orientuje..ode mnie wiekszosc wynajmuje mieszkania... ale znam tez takie osoby ktore nie stac za bardzo na takie mieszkanie wiec ida po porstu do pracy i daja rade...wynajecie tez nie zawsze jest takie drogie  ale wiadomo..akademik tanszy...najlepiej bedzie chyba zadzwonic gdzies i sie popytac
Co do tej magisterki to naprawde pierwsze slysze zeby tak bylo ze trzeba jechac do innego miasta na pol roku...w akzdym badz razie uwazam ze na stronie danego nkjo by powinno byc wsyztsko jasno i wyraznie napisane 
|
no mozna pracowac ale boje sie troche ze nie dam rady pracowac i uczyc sie jednoczesnie.. ale pozyjemy, zobaczymy..
a co do pracy licencjackiej to nie znalazlam zadnych informacji na stronach nkjo
Cytat:
Napisane przez nestaZy
a ja mam takie pytanie, czy trzeba znac jezyk na ktory chce sie dostac?
|
trzeba znac i to na poziomie przynajmniej komunikatywnym.. jesli chcesz sie dostac na studia dzienne bezplatne to biora pod uwage wyniki matur, jesli na dzienne platne lub zaoczne to musisz miec mature napisana na powyzej 50%, a jesli jej nie masz przejdziesz rozmowe rozmowa kwalifikacyjna, jesli stwierdza ze dasz sobie rade to Cie przyjma, jesli nie to nie. Jezeli natomiast zupelnie jezyka nie znasz to mozesz isc jeszcze na rok zerowy, gdzie nauczysz sie jezyka od podstaw tak, by dac sobie rade na 1 roku 
Cytat:
Napisane przez karolina2020
Ja studiuje w Opolu i tam jest tak samo, tzn ludzie z NKJO maja na VI semestrze zajecia na Uniwerku. Biorac to na logike, jak Uniwersytet moglby komukolwiek dac tytul licencjata tylko po przyjezdzie na obrone pracy licencjackiej?  Przeciez to by bylo jak kupienie sobie tego tytulu, za oplate za czesne za ten jeden semestr...
|
Nie rozumiem zbytnio Twojej wypowiedzi.. Wiem ze kiedys bylo tak, ze w nkjo przygotowywali normalnie do licencjatu jak na studiach, a kazde kolegium ma swojego hm.. "patrona". I np. jak ktos byl w radomiu, to na obrone pracy jechal na UW. Inie placilo sie czesnych za semestr, wszystko tak jak studenci anglistyki, wiec nie wiem co mialas na mysli mowiac o kupieniu tytulu ale wlasnie teraz sie cos pozmienialo podobno..... i ja sie juz pogubilam
75 .. .. .. 65cm
Brzuch:
89 .. .. .. 79cm
Biodra:
90 .. .. ..
Edytowane przez Anabeth
Czas edycji: 2009-09-20 o 17:52
|
|
|