|  2009-09-21, 10:00 | #204 | 
	| Raczkowanie 

| 

Dot.: Jakie dodatki do White One 176 ???

Cześć Dziewczyny,To moja pierwsza wiadomość na forum. Jestem tu nowa
  Ja również jestem szczęśliwą posiadaczką modelu 176  Suknia zamówiona i za 5 miesięcy będzie do odbioru  

W salonie w którym zamawiałam suknię Panie powiedziały, że sukienkę można zamówić w kilku kolorach, mianowicie:Cytat: 

| 
					Napisane przez giovannina  czesc dziewczynymoj slub dopiero za rok, ale tydzien temu kupilam suknie w1 176 w komisie gdyz mnie zauroczyla, mimo ze to wogole nie byl moj typ, myslam o czyms wiekszym
 jestem niska 160 i nie z chudych, zatsanwaim sie czy nad 2 rzeczami czy ubieraz kokarde do sukni i jaki welon, jeszcze mam duzo czasu i decyzji nie podjela ale juz ma roztereke czy welon hiszpanski czy dluga mgielka
 duzo sie pisze o kolorach ecru, perlowy, zlama na biel smietanka,, ivory, czy to oznacza ze nasza suknia wystepuje przynajmije w 2 kolorach? moja jest perlowa a wasze?
 |  1. śnieżnobiały
 2. złamana biel/naturalna biel/perłowa biel/śmietankowa (to są różne określenia tego samego koloru - Panie z salonu powiedziały, że używają tych określeń zamiennie)
 3. ecru
 4. szampański

Mierzyłam suknie w kolorze śmietanki i śnieżnobiałą i ostatecznie zamówiłam śnieżnobiałą, bo w takim odcieniu czułam się najlepiej oraz doszłam do wniosku, że nie będe miała później problemu z dobraniem butów i koszuli dla Narzeczonego w odpowiednim odcieniu. Dowiedziałam się również, że większość koronkowych sukni z kolekcji W1, Pronovias czy La Sposa zamawiana jest w kolorze śmietanki i z tego co czytałam w tym wątku to większość z dziewczyn ma właśnie suknię w odcieniu śmietanki.

Mam natomiast pytanie do Was: czy orientujecie się w rozmiarach hiszpańskich? Ja mam wpisane na zamówieniu rozmiar 38 i to jest rozmiar, który noszę na codzień. Czy to oznacza, że na metce będę miała rozmiar hiszpański 42 (jedna z dziewczyn tak pisała)?
 | 
	|     |   |