2009-09-21, 13:20
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tragedia w kopalni. Dwudniowa żałoba narodowa.
Cytat:
Napisane przez paula78
specjalnie czekalm na rozmowe z Kutzem i nie rozczarowałam sie ,takie dyrdymały jak on opowiada to szok.mialam wrazenie ze rzuci zaraz jakims przekleństwem ,szkoda ,że państwo w studiu sie hamowali bo widac bylo ze maja zdrowsze podejscie do sprawy.
|
Możesz napisać co mówił? Telewizor mi się zepsuł i nie oglądałam 
Ja przyznam,że przeżywam za każdym razem tragedie górnicze- po prostu ten zawód i jego ryzyko szczególnie mnie przeraża. Nie potrzebuję do tego żałoby narodowej. Nie jest też tak, że siedzę i płaczę i nie nie słucham muzyki itd.
Bawię się z synem, cieszę jesienią, śpiewam, a po prostu jest mi przykro i czekam, aż ktoś wreszcie weźmie się za bezpieczeństwo w kopalniach.
Uważam, że ogłaszanie żałoby narodowej w tym celu jest zbędne, ponieważ niestety, ale moim zdaniem żałoba narodowa powinna być ogłaszana jedynie w bardzo szczególnych przypadkach. Oczywiście- śmierć każdej indywidualnej osoby jest szczególna, ale śmierć górników w pracy zdarza się i mimo, że jest to olbrzymi dramat i nie chcę nawet wyobrażać sobie tego, co czują rodziny ofiar, to jest to tragedia, której można się spodziewać
|
|
|